facebook
twitter

Икономика

Сагата с ремонта на „Графа” тръгва отново

Надзорът на обекта призна 31 неработни дни на изпълнителя заради лошо време
1169
"Джи Пи груп" са поискали 56 дни да се обявят за неработни, а надзорът е признал 31.

Ремонтните работи по ул. „Граф Игнатиев” в София се възобновяват след среща между и.д. зам.-кмет по транспорта Дончо Барбалов, техническия ръководител на обекта и строителния надзор, съобщиха от Столичната община. На срещата е решено, че метеорологичните условия позволяват ремонтът да продължи. Той бе замразен за 48 дни - от 19 декември м.г. поради идването на зимата и падането на температурите. На оперативката вчера е станало ясно, че изпълнителят „Джи пи груп“ е поискал от началото на строителните дейности да бъдат признати като неработни още 50 дни заради неблагоприятно време. Надзорната фирма е признала 31 дни, за които е предоставен протокол от НИМХ, съобщиха от „Московска” 33.

Всичко това означава, че крайният срок за приключване на ремонта вероятно ще се удължи с още поне месец. През ноември м.г. гражданската организация „Спаси София” публикува видео с изявление на кмета Йорданка Фандъкова от началото на строителството. В него тя казва, че проектът за цялостен ремонт на района е разделен на два етапа и че „очаквам първият етап с цялостна реконструкция на "Граф Игнатиев" заедно с участък от ул. "Солунска" да бъде изпълнен най-късно до средата на октомври". Вторият - за ул. "Шишман" и "6-и септември", оставал за 2019 г. „Спаси София” попитаха през ноември къде са парите от глобите за „Джи Пи груп”, след като преди това Фандъкова няколко пъти натърти колко много ще държи на качеството и на сроковете и как изпълнителят ще плати глоба от по 240 000 лв. за всеки просрочен ден. След това обаче от общината официално признаха, че срокът за приключването на ремонта на „Графа” всъщност е март тази година, поради което глоби за забавяне няма.

 

РАПОРТ ДАДЕН

От „Джи Пи груп” са информирали, че от обектите, включени в Зона 2, до момента е изпълнена ул. „Солунска“. Изцяло са подменени подземните комуникации по  „Граф Игнатиев“, завършени са релсовият път и уличното осветление и са положени 50% от настилките по „Графа“ извън трасето на релсовия път.

С възстановяването на строителните дейности започва работа по площадите „Гарибалди“, „Славейков“ и „Св. Седмочисленици“, както и по “Граф Игнатиев“ в участъка между бул. „Васил Левски“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“. Продължава монтажът на разграничителите на трамвайното трасе и перголите на пл. „Славейков“.  От 12 февруари се предвижда да започне полагане на настилки по ул. „Цар Шишман“ в участъка между „Граф Игнатиев" и „Ген. Паренсов“, където беше поставена временна асфалтова настилка. Преди време от общината поясниха, че единственото, за което досега е подписан приемно-предавателен протокол, е трамвайното трасе, по което вече движението бе възстановено.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Спаси София": София има сериозен проблем с фиданките

20.04.2019

1965 10
По „Графа” пак започна ремонт на ремонта
С фалстарт започна делото за мръсния въздух в София

Коментари

Augereau

Веднага форумните инчхайчета да разнищят кви са тия умни и красиви от Спаси София и откъде се финансират тия омразни фенчета на "градската десница". Това е най-важният въпрос. 

А Графа? Е кво му е на Графа? Ще си има шаренки павенца, ще е чистичко. Ама грозно било. Се едно баба им само по хубаво е ходила. Лигльовци. Нямат си по-важна работа. Форумният инчхай тия дреболии не го интересуват - той се интересува основно от геополитика, Запада vs Русия и големи фигури като Сорос. С павенца на го занимавай. Той тъне в кал, но се интересува от големи дела и феерии. 

Тренд Петков

приказвай си, приказвай си.....кво ни пука от къде са....вярно ли отразяват проблемите, които ни бодат и на нас очите? Вярно...Лъже ни ли пред цял народ кметицата? Лъже..Даже и да са я заблудили, става ясно, че си няма представа какво работи. Що се стигна до ситуация, едни и същи да печелят безогледно и да вършат работата си колкото за бог да прости? Защото Герб и прокуратура впрегнаха цялата машина да им угажда. Който се опълчи, и дава доказателства, бива оплюван по всички телевизии без право на защита....то Разните Биковци са навсякъде да го плюят....защо? Защото Бащицата заръча така да се прави,даже им се кара, че не били активни като Томата, нищо че същия само да се обърне палачинката,първи ще гракне срещу тях...

Devil in Exile

И внуците си ще изхранят с този проект ... А съществена разлика с положението отпреди няма. Създадоха ни хиляди неудобства, за да откраднат едни милиони ...

Paco Pacov

Нещата там са добре направени. Какво толкова не ви харесват? 

https://iconomicabg.blogspot.com

Влез или се регистрирай за да коментираш

×