Медия без
политическа реклама

Здравен министър съди рок звездата-антиваксър Ван Морисън

11 Ноем. 2021
Ван Морисън
EPA/BGNES
Ван Морисън

Министърът на здравеопазването на Северна Ирландия съди рок звездата Ван Морисън, след като певецът го нарече „много опасен“ заради въвеждането на ограничения като част от борбата с коронавируса. 

Роденият в Белфаст световноизвестен музикант отдавна се противопоставя на мерките - и дори записа и издаде няколко песни (включително една заедно с Ерик Клептън), критикуващи всички въведени епидемиологични ограничения. Ван Морисън отправи публични обвинения срещу министъра на здравеопазването на Северна Ирландия Робин Суон през юни, след като негов концерт беше отменен в последния момент заради въведените с министерска заповед рестрикции.

Искът за клевета, подаден от министъра, се отнася до общо три случая, в които рок певецът е критикувал Робин Суон, наричайки го „измамник“ и „много опасен“. Суон на свой ред отговори на обвиненията със статия в списание Rolling Stone, в която определи твърденията на певеца за „странни и безотговорни“.

Адвокатът на Суон, Пол Туид, съобщи, че съдебното производството е „в напреднал етап с очаквана дата на изслушване в началото на 2022 г.".  За делото първи съобщи  вестник Sunday Life. Адвокатът на Морисън Джо Райс пък обяви, че певецът ще оспори министерските твърдения. Според защитника Морисън ще пледира, че се е възползвал от правото си на „справедлив коментар по въпрос от голям обществен интерес“.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата