Медия без
политическа реклама

Всяко сбогуване на Deep Purple с българската публика е предпоследно

Идват пак за фестивала Midalidare през юли догодина

13 Окт. 2023
Иън Гилън е на сцената вече шест десетилетия.
Снимка EPA/BGNES
Иън Гилън е на сцената вече шест десетилетия.

Съмняваме се, че вече някой води бройка на всички гостувания на "Дийп Пърпъл" у нас през последните трийсет години - десет пъти са идвали само заедно като група, без да броим изявите на отделни членове самостоятелно.

Два пъти през България мина влакът на епичното, уж "прощално" турне The Long Goodbye Tour - първо през май 2017 г., а после и през декември 2019-а. Статутът на рок динозаврите у нас не е просто легендарен, той граничи с религиозен култ. "Дийп пърпъл" се радват на нескончаема любов - независимо дали пеят в София, Пловдив или Каварна, заедно или поотделно, в зала или на стадион, трибуните винаги са претъпкани, а феновете - възторжени. Уж се сбогувахме, а през май 2022 г. те отново долетяха в зала "Арена Армеец" (малко преди да бъде прекръстена на "Арена София") за нова среща с любимата си публика. 

И ето че днес бе обявено ново тяхно участие, този път във фестивал на открито. Midalidare Rock in the Wine Valley ще посрещне рок динозаврите на 14 юли догодина. Те са първият обявен хедлайнер за тридневния рок фест край старозагорското село Могилово, след като миналата седмица бяха пуснати "на зелено" промоционални билети за събитието през 2024-а. 

Фестивалът Midalidare Rock In The Wine Valley се готви за своето четвърто издание. През 2024-а година той ще се проведе във втория уикенд на юли - 12-и (петък) до 14-и (неделя). В продажба вече са и 1000 билета "на зелено", с цена от 140 лева, които важат за вход до всичките три вечери на фестивала.

От днес в продажба са и ограничен брой еднодневни билети за деня на Deep Purple - 14 юли, неделя. Те са на цена от 120 лева. След изчерпването им няма да бъдат пускани повече еднодневни пропуски за тази дата. Могат да се купят и тридневни билети, в момента по 180 лева, но гостите за останалите две вечери - петък и събота, предстои да бъдат обявени тепърва. 

На Midalidare Rock In The Wine Valley 2024 очакваме Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Дон Ейри и Саймън Макбрайд. Ако се чудите кой е последният - през есента на миналата година 44-годишният северноирландец замени Стив Морз след близо три десетилетия на китарата. С него общата възраст на групата пада до около 350 години. Всички останали отдавна са прехвърлили 70-те, но очевидно ще излизат на сцената, докато могат да се държат на краката си. 

Надали има достатъчно суперлативи, за да се оцени по достойнство приносът на Deep Purple - група, изрязала образа си в историята на рока (намек за това петорката прави още през 1970 г. с албума In Rock, на чиято обложка лицата на музикантите са издялани в Маунт Ръшмор, легендарната планина - паметник на първите американски президенти). Идеята се оказва пророческа - след над половин век и многобройни кадрови сътресения, по-добри и по-лоши албуми и песни, "тъмнолилавите" са още на сцената, продали са над 100 милиона албума и са пълнили световните сцени в продължение на десетилетия. 

Известна като една от най-трудолюбивите групи в историята, Deep Purple продължават да издават и да правят турнета от създаването си през 1968 г. насам, без особена почивка. 

Midalidare Rock In The Wine Valley е от 12 до 14 юли 2024 г. край старозагорското село Могилово, а билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи. По традиция децата до 12 години, придружени от възрастен с редовен билет, влизат безплатно.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата