Медия без
политическа реклама

"Суперменът" Хенри Кавил може да е новият Шотландски боец

10 Авг. 2022
Netflix
Хенри Кавил

Желанието на филмовата индустрия неуморно да възражда "култови" образи и да рециклира успешни формули от миналото доведе и до римейк на "Шотландски боец" (Highlander). В обичания фантастичен филм от 1986 г. Кристоф Ламбер изигра ролята на безсмъртния воин от XVI в. Конър Маклауд. Новата версия ще бъде продуцирана от Lionsgate с Хенри Кавил ("Супермен", "Вещерът") в главната роля. Режисьор ще бъде каскадьорът и създател на "Джон Уик" Чад Стахелски.

"В момента сме в процес на доработване. По-важното от всичко е, че знаем какво искаме да направим", коментира той пред Collider приключващия процес на предпродукцията. Що се отнася до Кавил, преговорите още не са финализирани, но Стахелски потвърди, че той е "един от големите ми избори" за филма. И добави: "Не става въпрос само за мускули и душевност. Смятам, че той има невероятен диапазон и мисля, че ще донесе нещо много специално".

В оригиналния филм сър Шон Конъри, Ламбер и Кланси Браун са в ролята на безсмъртни същества, които се преследват едно друго, за да съберат повече сила. Филмът, забележителен с фразата си "There can be only one" и саундтрака на Queen, породи четири продължения и три spin-off телевизионни сериала.

Не е ясно дали Хенри ще изиграе съвсем нов герой или такъв от предишен проект, но Чад смята, че звездата от "Супермен" има "физиката и харизмата да изиграе главната роля във филма".

"Още по време на първата ни среща подозренията ми се потвърдиха: Хенри веднага се заигра с идеята за бремето на безсмъртието и в очите му се виждаше, че може да се преобрази от млада, жизнена душа в стара, мъдра душа. Той притежава потенциал да изиграя тази комбинация, от което бях очарован", коментира Стахелски.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?