Медия без
политическа реклама

Новият Супермен се разкри като бисексуален

12 Окт. 2021
 Джон Кент — синът на Кал-Ел и Лоис Лейн.
DC
Джон Кент — синът на Кал-Ел и Лоис Лейн.

В брой 9 на комикс поредицата на DC „Супермен: Синът на Кал-Ел“, който ще излезе на 9 ноември, изпълняващият ролята на Супермен Джон Кент, син на оригиналния супергерой Кларк Кент и Лоис Лейн, ще започне романтична връзка с репортера Джей Накамура.

В историята Джон Кент ще намери утеха в отношенията си с Накамура, когато е психически изтощен от постоянната необходимост да спасява света. От DC отбелязват, че историята ще се разгърне в основната сюжетна линия на комиксовата вселена на издателството.

„Винаги съм вярвал, че всеки има нужда от герои и, че всеки заслужава да се види себе си в тези герои. Благодарен съм на DC и Warner Bros, че споделят тази идея“, каза Том Тейлър, авторът на комикса „Супермен: Синът на Кал-Ел“.

Variety нарича решението Супермен да бъде направен бисексуален най-яркият пример за това как комикс издателствата се отнасят към темата за представителството на ЛГБТК общността. През август DC публикува комикс, в който партньорът на Батман Робин също изглежда бисексуален.

Към ЛГБТК общността се отнасят също комиксови герои като Батуоман, Харли Куин, Алън Скот (първият Зелет Фенер), Айсман на Marvel Америка Чавес (Мис Америка) и Northstar. Последният стана един ат първите открито гей-супергерои през 1992 г.

Ключови думи:

Супермен, Джон Кент, ЛГБТ

Още по темата