Quantcast

Медия без
политическа реклама

Новият Джеймс Бонд: по-млад и по-висок от предишния

Един от фаворитите за ролята – Идрис Елба, се отказа от състезанието, за да създаде собствен филмов франчайз

18 Авг. 2022
ЕРА/БГНЕС
Идрис Елба се отказа от преговори за ролята на Бонд, но по новообявените критерии той и без това е "твърде стар" за нея.

За ролята на новия Джеймс Бонд ще се търси по-млад от досегашните и висок поне колкото тях актьор. По какви критерии ще бъде избиран главният изпълнител в следващия филм за Агент 007 разказва журналистът Рос Кинг, чиито думи предава порталът SEA IGN.

За образа на легендарния шпионин на британското разузнаване ще се разглеждат кандидатури на актьори около 30-те. Кинг твърди, че продуцентите Барбара Броколи и Майкъл Дж. Уилсън са набелязали като втори критерий ръста на претендентите. По тяхно мнение бъдещият Бонд трябва да е висок от 178 см нагоре. Даниъл Крейг, който бе в ролята на 007 през последните 15 години, е точно с този ръст. Другите актьори, превъплъщавали се в Джеймс Бонд, са били доста по-високи.

Като основни фаворити за ролята на агента на MИ-6 през последните няколко години са сочени Хенри Кавил, Том Харди и Реге-Жан Пейдж. Кавил и Харди обаче са съответно на 39 и 44 години, т.е. отпадат по този критерий. Пейдж е най-близо до обявените изисквания – той е 34-годишен и висок близо 1,83. 42-годишният шотландски актьор Сам Хюън вече бил отпаднал от списъка като "твърде стар" да поеме щафетата от 54-годишния Даниъл Крейг. Когато Крейг дебютира като емблематичния британски таен агент в "Казино Роял", той е на 38. Естествено е продуцентите да мислят за бъдещето на франчайза и да искат за ролята някой, който да носи факела известно време – поне колкото Крейг. "В крайна сметка те искат актьор, който да бъде Бонд в следващите три филма", коментира Кинг.

Малко по-рано стана известно, че Идрис Елба, който, макар и на 49 години, доскоро също беше поставян сред най-подходящите кандидати, се е отказал от участие в преговорите за ролята на супер шпионина, съобщи таблоидът Sun. Продуцентката Барбара Броколи го определяше като "великолепен актьор", способен да се справи с предизвикателството "Бонд", да не говорим за представителния му ръст от 189 см… Елба обаче имал пренатоварен график и много работа по създаването на собствен филмов франчайз, поради което се отдръпнал от тази възможност. Той обаче оставал в прекрасни отношения с продуцентите. "Феновете и Барбара искаха да видят Идрис на екрана, но той желае да създаде нещо за себе си. При това той предлага имена за ролята на Агент 007 и неофициално участва в процеса на вземане на решенията, тъй като е преговарял с продуцентите в протежение на дълго време преди това", обяснява източникът на изданието.

В края на юни Барбара Броколи разкри приблизителната дата за начало на снимките на новия филм от поредицата. Според нея снимачният екип ще пристъпи към реализацията след не по-малко от 2 години.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?