facebook
twitter

Култура

Сезонът започва и в камерна зала "България"

129
Струнен квартет "Кредо" ще зарадва почитателите на Хайдн и Пиацола.

Културен сезон 2019/2020 започна с пълна пара и в зала "България", като предстои за своите първи есенни концерти да отвори врати и камерният салон. 

На 24 септември започва музикалният цикъл "Дипломация и музика", посветен на 140 години дипломатически отношения между България и останалите европейски страни. Първият планиран концерт е с музиката на Русия. Солисти ще бъдат пианистите Виктория Василенко и Сергей Редкин, а в програмата са включени произведения от С. Рахманинов, С. Прокофиев и М. Плетньов.

На 25 септември пък пианистката Анжела Тошева ще представи творби от Шопен, Барток, Равел и Берио.

Последната вечер на септември е резервирана за любителите на Хайдн и Пиацола, които ще звучат в изпълнение на струнен квартет Credo в състав: Ивайло Данаилов - цигулка, Милен Максимов - цигулка, Христо Аролски - виола, и Петър Кушлев - виолончело. Концертът е посветен на юбилея на лютиера Апостол Калоферов, изработил инструментите на музикантите.

През октомври публиката ще има удоволствието да чуе София квартет, Струнен квартет "Филхармоника", цигуларката Наталия Тодорова, пианиста Васил Начев, рецитал на флейтистката Гергана Иванова - носител на Гран при от 7-и международен конкурс "Наследниците на Орфей" 2019. На рояла ще й партнира Татяна Божко.

Всички събития са с начален час 19:00 ч., а билети за концертите могат да се закупят от касата на Филхармонията, както и онлайн на epaygo. 

Все още няма коментари

Още

Саша Гьотцел дирижира първия концерт за сезона
Двоен финал на сезона в зала "България"

27.06.2019

455
"Реквием" от Верди звучи в зала "България" на Велики четвъртък 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×