facebook
twitter

Култура

Сезонът започва и в камерна зала "България"

168
Струнен квартет "Кредо" ще зарадва почитателите на Хайдн и Пиацола.

Културен сезон 2019/2020 започна с пълна пара и в зала "България", като предстои за своите първи есенни концерти да отвори врати и камерният салон. 

На 24 септември започва музикалният цикъл "Дипломация и музика", посветен на 140 години дипломатически отношения между България и останалите европейски страни. Първият планиран концерт е с музиката на Русия. Солисти ще бъдат пианистите Виктория Василенко и Сергей Редкин, а в програмата са включени произведения от С. Рахманинов, С. Прокофиев и М. Плетньов.

На 25 септември пък пианистката Анжела Тошева ще представи творби от Шопен, Барток, Равел и Берио.

Последната вечер на септември е резервирана за любителите на Хайдн и Пиацола, които ще звучат в изпълнение на струнен квартет Credo в състав: Ивайло Данаилов - цигулка, Милен Максимов - цигулка, Христо Аролски - виола, и Петър Кушлев - виолончело. Концертът е посветен на юбилея на лютиера Апостол Калоферов, изработил инструментите на музикантите.

През октомври публиката ще има удоволствието да чуе София квартет, Струнен квартет "Филхармоника", цигуларката Наталия Тодорова, пианиста Васил Начев, рецитал на флейтистката Гергана Иванова - носител на Гран при от 7-и международен конкурс "Наследниците на Орфей" 2019. На рояла ще й партнира Татяна Божко.

Всички събития са с начален час 19:00 ч., а билети за концертите могат да се закупят от касата на Филхармонията, както и онлайн на epaygo. 

Все още няма коментари

Още

Гледайте онлайн "Метрополитън опера" и Берлинската филхармония

16.03.2020

Обновена

1811
Театър от дивана: "Три сестри" в памет на Азарян

14.03.2020

АНИТА ДИМИТРОВА

1613 1
Слушаме първата дама, дирижирала в "Арена ди Верона"

03.02.2020

489

Влез или се регистрирай за да коментираш

×