Quantcast
Приключенията на Хари Потър ще стават сериал | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Приключенията на Хари Потър ще стават сериал

173
С участието си във филмите за Хари Потър Ема Уотсън, Даниел Радклиф и Рупърт Гринт станаха много популярни.

Едва ли някой е имал на съмнение, че един ден студиото Warner Bros ще направи от най-успешния си франчайз — Wizarding World или Магьосническия свят, в който живеят Хари Потър и фантастични животни — сериал. След 8 филма за Хари и два за животните (а предстоят още три) вече се заговори за такъв  сериал, съобщи The Hollywood Reporter, базирайки се на информация от свои вътрешни източници. Неизбежно беше, особено след като пандемията се развихри и премести огромната част от кинобизнеса в стрийминг платформите.

Проектът е на много ранен етап на развитие, текат преговори с възможни сценаристи и автори, измислят се и се обсъждат варианти за концепцията. Все още не са сключени конкретни сделки, а Warner и тяхната американска стрийминг платформа HBO Max отказват каквито и да коментари, освен: "В студиото или на стрийминг платформата не се разработват поредици за Хари Потър", съобщиха те в изявление до THR.

Разширяването на света на Хари Потър остава основен приоритет за Warner Bros. и HBO, които заедно със създателката му Джоан К. Роулинг контролират правата върху собствеността. Хари Потър е едно от най-ценните интелектуални притежания на Warner. (Струва си да се отбележи, че въпреки отрицателните реакции, които предизвика с някои свои изказвания Роулинг, светът на Хари Потър остава обичан от масовата публика.)

Правата върху франчайза за момчето магьосник принадлежат на авторката на романите Дж. К. Роулинг. Тя има последната дума във всичко, което касае творбите и героите от тях. От 1997 г. насам приходите от книгите, билетите от филмите, видеото, сувенирните стоки, телевизионните продажби, филмовата музика и пиесата надхвърлиха 30 милиарда долара. 

Още

Sex Pistols се изпокараха 40 години след края си

16.07.2021

760
Създателят на „Викингите“ прави сериал за обсадата на Ленинград

08.07.2021

547
Шварценегер за пръв път се снима в сериал

22.05.2021

321