Медия без
политическа реклама

Пола Абдул обвини продуцент в сексуално посегателство

Той е бил неин шеф в риалити шоуто American Idol

31 Дек. 2023
EПА/БГНЕС

Певицата Пола Абдул е подала съдебен иск срещу бившия си шеф Найджъл Литгоу, продуцент на шоуто American Idol, като го обвинява в два случая на сексуално посегателство. В жалбата, внесена в петък във Върховния съд на окръг Лос Анджелис, носителката на награда "Грами" твърди, че британецът "е бил наясно", че поведението му е "неуместно и дори престъпно", пише сайтът за новини от шоубизнеса Deadline.

Абдул, която е на 61 години, е сред първите членове на журито в хитовото телевизионно шоу. Тя заема поста от 2002 до 2009 г., а 74-годишният днес Литгоу е един от изпълнителните му продуценти, припомня ДПА.

Двамата работят заедно и няколко години по-късно, когато Пола Абдул се присъединява към журито на предаването So You Think You Can Dance ("Мислиш си, че можеш да танцуваш"). Литгоу е негов създател, продуцент, а също участва и като член на журито.

В подадения съдебен иск изпълнителката твърди, че шефът я нападнал за първи път в асансьор по време на регионални прослушвания за един от първите сезони на American Idol. Абдул успяла да го отблъсне и да избяга, се посочва в документа, цитиран от списание "Пийпъл". Тя предупредила Литгоу, че поведението му е неприемливо, а по-късно се свързала и с негови представители, за да ги информира за случилото се. Но в крайна сметка решила да не предприема по-нататъшни действия от страх да не бъде уволнена от шоуто, се казва още в съдебния иск.

Пола Абдул твърди също, че е получавала по-ниско заплащане от колегите си мъже в предаването и е била "обект на постоянни подигравки, унижение и тормоз".

Вторият случай на сексуално посегателство от страна на Литгоу бил през 2015 г., когато певицата е член на журито в So You Think You Can Dance, се посочва в подадената жалба.

Инцидентът станал по време на вечеря в дома на продуцента, на която тя присъствала, мислейки, че това е професионална покана. Той притиснал певицата, докато седяла на дивана.  Според документа Литгоу "се е опитал да я целуне, заявявайки, че двамата ще бъдат отлична "влиятелна двойка".

В иска си Пол Абдул посочва също, че е станала свидетелка как Найджъл Литгоу опипва една от нейните асистентки през същата година. Жената, наречена в документа Ейприл, "не се е съгласила" с подобно поведение, се казва още в него.

Последвайте ни и в google news бутон