Медия без
политическа реклама

Още една актриса обвини Депардийо в сексуално посегателство

07 Дек. 2023
ЕРА/БГНЕС

Още една актриса подаде жалба за сексуално посегателство срещу Жерар Депардийо, предаде АФП. Елен Дарас заяви, че Депардийо е потърсил нежелан от нея сексуален контакт по време на снимките на филм през 2007 г., съобщиха парижките прокурори, потвърждавайки доклад на телевизионния канал France 2.

Разследващите проучват дали жалбата, подадена през септември, попада в обхвата на френската законова давност, за да решат дали да започнат разследване. Дарас твърди, че Депардийо я е опипвал, когато е била на 26 години и се е снимала като статистка във филма Disco. Той "прокара ръка по бедрата и задните ми части", след което "каза направо: "Искаш ли да дойдеш в моята гримьорна?".

Младата актриса отхвърлила предложението, но "това не промени нищо", продължи тя. "Той продължи да ме опипва между снимките".

Елен Дарас разказва, че актьорът я гледал "все едно е парче месо". Запитана защо не се е оплакала тогава, тя коментира, че се е страхувала да не попадне в "черния списък": "Бях статистка. Дори не бях завършила театралната академия. Наистина исках да бъда актриса."

През 2018 г. Депардийо беше обвинен в изнасилване от актрисата Шарлот Арну. Нейната жалба, заведена в съда през 2020 г., все още обикаля различни инстанции в Париж, припомня "Гардиън".

Оттогава още 13 жени обвиниха Депардийо в сексуално посегателство чрез медиите, но не са завели съдебни искове срещу него.

През октомври той настоя, че не е "изнасилвач, нито хищник". "Никога не съм злоупотребявал с жена", каза той и добави, че няма да участва в "никакви проекти" предвид "контекста" на обвиненията.

Френската актриса Анук Гринберг казва в интервю, публикувано днес в списание Elle, че "всеки, който е работил с Депардийо, знае, че той посяга на жени", съобщи АФП.  Тя осъжда "оглушителното мълчание" от страна на филмовата индустрия.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата