Медия без
политическа реклама

Франция разследва смъртта на актриса, обвинила Депардийо

Самоубилата се Еманюел Дебевер е една от жените, които го укоряват в сексуално посегателство

15 Дек. 2023
Самоубилата се Еманюел Дебевер.
Инстаграм
Самоубилата се Еманюел Дебевер.

Прокуратурата в Париж съобщи, че е започнало разследване във връзка със смъртта на френска актриса, която е сред обвинилите Жерар Депардийо в сексуално посегателство. 

В своя публикация във Фейсбук през 2019 г. Еманюел Дебевер написа, че Депардийо я е опипвал през 1982 г., докато са се снимали заедно във филма "Дантон". 

Партньорът на Дебевер е съобщил на полицията на 29 ноември т.г., че тя е напуснала дома им, оставяйки "тревожна" писмена бележка, казват от прокуратурата в Париж. По-късно тя е скочила от парижки мост в река Сена, спасители са й оказали спешна помощ и е била транспортирана в болница. 

Според съобщения в пресата актрисата е починала на 7 декември на 60-годишна възраст.

В същия ден по националния телевизионен канал Франс 2 е излъчен разследващ документален филм относно обвиненията в сексуални посегателства срещу Депардийо, включващ кадри, на които той многократно прави неприлични забележки и жестове по време на пътуване до Северна Корея през 2018 г.

74-годишният Жерар Депардийо е разследван от декември 2020 г. за изнасилване и сексуално нападение, след като актрисата Шарлот Арну отправи обвинения срещу него през 2018 г. Той отрича да е извършил каквото и да е престъпление. През октомври т.г. кинозвездата публикува отворено писмо във френския вестник "Фигаро", в което се казва: "Искам да ви кажа истината. Никога, наистина никога не съм злоупотребявал с жена".

По-късно през същия месец Анук Гринберг, бивша партньорка на режисьора Бертран Блие, даде интервю в списание Elle, в което се обяви в подкрепа на Арну и осъди "оглушителното мълчание" от страна на филмовата индустрия по повод забежките на Депардийо.

Френската актриса Анук Гринберг казва в интервю, публикувано днес в списание Elle, че "всеки, който е работил с Депардийо, знае, че той посяга на жени", съобщи АФП.  Тя осъжда "оглушителното мълчание" от страна на филмовата индустрия.

Парижката прокуратура каза, че предвид обвиненията на Дебевер срещу Депардийо е започнало разследване - процедура във Франция, когато причините за смърт са неизвестни или подозрителни.

По-рано тази година френският сайт Mediapart публикува информация, според която Жерар Депардийо е обвинен в тормоз, опипване или сексуално посегателство над 13 жени. Документалният филм на Франс 2 твърди, че броят на обвинителките вече е 16. В началото на декември жалба в съда срещу прочутия актьор подаде и актрисата Елен Дарас, потърпевша от съвместни снимки през 2007 г.

Още една актриса подаде жалба за сексуално посегателство срещу Жерар Депардийо, предаде АФП. Елен Дарас заяви, че Депардийо е потърсил нежелан от нея сексуален контакт по време на снимките на филм през 2007 г.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата