Quantcast
НДК изнася програмата си в парка | СЕГА
facebook
twitter

Култура

НДК изнася програмата си в парка

В "Английския двор" зад двореца ще заработи покрита платформа за концерти, конференции, прожекции
229
 снимка: НДК
Така ще изглежда "Платформа А6", която ще заработи след броени дни край НДК.

НДК не изостана зад театър "София", който бе пионер в преместването на програмата си на открито съобразно новите коронавирусни реалности. Въпреки обещанията на властите, че скоро театралните и концертни зали ще заработят, културните институции у нас се ориентират за лятото към новите реалности - изнасяне на събитията под открито небе. 

От 1 юни зад сградата на Националния дворец на културата ще заработи покрита (понеже в София все пак се случва и да вали) платформа на открито, на която ще се представят част от културните събития в афиша му, съобщиха от пресцентъра. 

На мултифункционалото пространство "Платформа А6" ще се провеждат събития при спазването на всички противоепидемични мерки, уверяват от НДК. Платформата с площ 1200 кв.м ще бъде изградена в парка зад двореца, т.нар. "Английски двор", в непосредствена близост до вход А6. Мястото миналата година беше тествано като лятна културна сцена на открито, а сега ще се надгради и в място за провеждане на всякакъв тип събития, включително конгресно-конферентни прояви, срещи, семинари, корпоративни събития и др.

От НДК съобщават още, че ще си партнират с дружествата Joker Media Rental и Right Rental, които поемат финансовата и материалната инвестиция по платформата. "Платформа А6" ще подпомага и развитието на втора открита сцена - тази в подлеза пред входа на Театър "Азарян", която също ще се превърне в част от проекта.

"Платформа А6" ще има сцена с размери 18 на 6 м и отлично техническо оборудване, както и 360 места с необходимата дистанция помежду им.

НДК е дом на многобройни сцени и културни пространства, които остават затворени вече два месеца и половина. Това са залите 1, 2 и 3 вътре в Двореца, театър "Азарян" и Нов театър - НДК, кино "Люмиер", музикален клуб "Студио 5" и др.

 

Все още няма коментари

Още

Лекари ще обменят опит за COVID-19 в нова платформа

10.02.2021

337
Световният тенор Хуан Диего Флорес ще пее на рождения си ден в София

05.01.2021

479
Новогодишният концерт на НДК и филхармонията ще е през февруари

25.12.2020

174

Влез или се регистрирай за да коментираш