Медия без
политическа реклама

НАТФИЗ превръща приемните изпити в риалити шоу

05 Юни 2023
Водещите на шоуто - студентите Йоанн и Калина.
НАТФИЗ
Водещите на шоуто - студентите Йоанн и Калина.

По случай 50-годишнината от създаването на факултет „Екранни изкуства“ в НАТФИЗ завършващите го тази година студенти заснеха нов академичен риалити формат – „Изпитът“. Това се случва, след като през 2022-ра премиерното риалити предаване на възпитаниците на Академията – „Класът“, което показа за първи път изпитите за специалност „Актьорство за куклен театър“, събра близо 300 000 гледания в YouTube и над 2 500 000 в TikTok.

Сега в „Изпитът“ зрителите ще видят как протича кампанията по прием на кандидати за специалностите, свързани с развитието на бъдещи професионалисти в сферата на киното и телевизията. В 15-те епизода създателите ще представят най-оригиналните, талантливи, цветни, забавни, неочаквани, ексцентрични и впечатляващи кандидати. Ще бъде показан техният път към успеха или провала по време на кандидатстудентската кампанията и срещите им с комисията от преподаватели, които им поставят интересни, а понякога доста провокативни задачи.

Премиерният епизод вече е качен в официалния YouTube канал на НАТФИЗ.

В първите два епизода са представени и първите изпити, включващи екстремни вокали, айкидо, създаване на сцена от филм за няколко минути, свирене, пеене, много смях и немалко сълзи. Сред кандидатстващите са родолюбец от Павликени, медик от София, атрактивен аниматор, тик-ток звездата Black Gogo и дори кандидат, чиято мечта е...да бъде скъсан.

В „страхопочитаемото“ жури са именити филмови авторитети като режисьорите проф. Светослав Овчаров, проф. Дочо Боджаков, проф. Мартин Димитров (син на легендарния кинооператор Венец Димитров), доц. Елена Тренчева – декан на факултет „Екранни изкуства“, проф. Красимир Андонов (операторско майсторство), проф. Нина Алтъпърмакова (режисура на монтажа) и др.

Водещи на шоуто са Йоанн Стоев (двойното „н“ не е грешка, така се изписва името на момчето), който е студент в специалност „Филмов и тв дизайн“ и председател на студентския съвет в НАТФИЗ, и Калина Спасова, която изучава филмов и тв монтаж.

Младежите, участващи в риалитито, заснето през септември 2022 г., са реални кандидат-студенти, някои от тях – вече и студенти. Всички те са били предварително уведомени и са подписали декларация, че знаят за участието си, което няма да бъде манипулирано, а едно към едно с действителността, уточниха пред „Сега“ от учебното заведение.

„Изпитът“ е съвместен проект на ректора на Академията проф. д-р Станислав Семерджиев, който инициира неговото създаване, и главния редактор на десетки тв предавания и преподавател по специалност „Риалити тв формати“ Николай Йорданов.

Всяка неделна вечер в официалния YouTube канал на НАТФИЗ ще бъде качвана нова серия от тази първа по рода си академична риалити поредица. Освен забавно шоу, показвайки първите стъпки на бъдещите навярно големи имена в аудио-визуалните изкуства, тя ще е и своеобразно видео-помагало за всички, които искат да учат в НАТФИЗ, за да сбъднат мечтите си.

Първите два епизода:

#натфиз #академия #талант #кино #телевизия #риалити #шоу #предаване #студенти #тв #творчество #премиера„Изпитът“ е риалити формат на НАТФИЗ, за първи път пок...
„Изпитът“ е риалити формат на НАТФИЗ, показващ случващото се по време на кандидатстудентската кампания за прием във Факултет „Екранни изкуства“. Втори епизод...

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата