facebook
twitter

Култура

Майкъл Болтън е акцентът в арт програмата на НДК

Американската легенда идва през юли
278
Майкъл Болтън

Звездата Майкъл Болтън ще гостува през юли т. г. в България, съобщиха от Националния дворец на културата. Той ще изнесе концерт в зала 1 на двореца. От ръководството бяха представени големите културни проекти, върху които ще се работи в следващите две години.
Нова система за продажба на билети онлайн и достъпност на афиша на НДК чрез смартфони беше първата обявена новост. До няколко месеца тя трябва да е факт, защото това е първата среща на публиката с НДК, съобщи председателят на Съвета на директорите Борислав Велков.  Предстои тази година и 33-тото издание на "Киномания" и Велков заяви, че се надява то да е по-успешно от миналогодишното, когато бяха регистрирани 70 хиляди посещения. За първи път ще бъдат разработени и по-малки, но тематични форми, които ще бъдат вкарани в "Киномания", за да е още по-атрактивно за зрителите.  
"Тази година ще се опитаме да развием зад НДК ново фестивално пространство. Ще се опитаме да създадем един импровизиран амфитеатър - място, в което да покажем също нашата политика за различни събития. Това е пространство, което не би пречило на никой като шум, удобно е, има паркинг. Това са важни неща в съвременния културен мениджмънт", добави още Велков.
Иван Драндийски, който от няколко месеца е ръководител на продуцентския център в НДК, даде заявка дворецът да се намеси по-сериозно в промоутърския бизнес.
Достъпността на събитията минава на първо място през по-ниски цени. За пример бяха посочени няколко предстоящи концерта. Билетите за италианеца Марио Бионди, който ще гастролира на сцената на зала 1 на НДК, ще са от 35 до 80 лева, а ВИП местата - 90. За изпълнител от такъв ранг това са доста ниски цени, увери ръководството на НДК. Билетите за Майкъл Болтън, който ще е в България на 18 юли, ще струват между 55 и 95 лева.   

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Лятна "Киномания" в двора на НДК

18.07.2020

225
НДК ще съкрати 1/3 от персонала си заради кризата

05.07.2020

568 1
Новият ред за паркиране около НДК разгневи шофьорите

26.05.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

2918 11

Коментари

spanopolski

Да им имам арт програмата, щом Майкъл Болтън им е гвоздея..

Влез или се регистрирай за да коментираш