Медия без
политическа реклама

„Малкият принц” от Бродуей гостува у нас през януари

Четирите представления на мюзикъла по безсмъртната творба на Екзюпери ще се играят в НДК

10 Окт. 2023
В спектакъла участват артисти от различни националности.
В спектакъла участват артисти от различни националности.

След разпродадени представления в Париж, Сидни, Дубай, сезон на Бродуей и отбелязване на 80-годишнината от издаването на една от най-продаваните и превеждани някога книги, прочутият бродуейски мюзикъл „Малкият принц” идва в София с четири представления в Зала 1 на НДК през януари догодина.

Българската публика ще види театрален спектакъл с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко поколения читатели по целия свят, съобщават организаторите на гастрола от BG Sound Stage.

Мюзикълът „Малкият принц” е преживяване за малки и големи – спектакъл за цялото семейство. „Вълнуващо и спиращо дъха!”, коментира за него CNN. „Вечната класическа история е превърната в световно грандиозно шоу на живо. Зашеметяващ спектакъл”, пише Figaro, а други френски медии прибавят определенията „магично” и „първокласно”…

Продуциран от Broadway Entertainment Group, „Малкият принц” оживява в завладяваща постановка, включваща съзвездие от любими герои, великолепни декори и цветни костюми. Спектакълът е същинска ярка вселена от танци, музика, прожекции и акробатика. Публиката ще се потопи в модерна сценична продукция, събрала актьори от различни националности, която пленява сърцето и предизвика въображението.

Творческият екип на „Малкият принц”, носител на множество награди, се ръководи от режисьора и хореограф Ан Турние, с адаптация на либретото и сърежисура на Крис Мурон, а оригиналната музика е композирана от Тери Трък. Асистент хореография е Ноели Борделе, видео дизайн – Мари Джумелин, дизайнер на костюмите – Пеги Хусет, дизайн на осветлението – Стефан Фрич, звуков дизайн – Тристан Висколиози, видеопрожекция – Етиен Босар, грим и прически – Кармен Арбуес Миро, реквизит – Орели Гандильон.

„Вълнуваме се, че нашият екип ще продължи световното пътешествие на „Малкият принц” и до България. По време на пътуването си „Малкият принц” споделя послания за човечност с многото различни хора и култури, които среща. Радваме се, че ще донесем неговата история за приятелството, самотата, любовта, грижата за другите и за нашата планета”, отбелязва режисьорката Ан Турние.

Поколения по света и у нас обичат „Малкият принц” на Екзюпери, научил ни, че „същественото е невидимо за очите”. Литературният феномен е продаден в зашеметяващите 200 милиона копия и е преведен на 250 езика, превръщайки се във втората най-превеждана книга в съвременната история на литературата.

Представленията на тази красива адаптация на вечната класика са на 12 януари 2024 г. от 20.00 ч., на 13 януари от 15.00 и от 20.00 ч. и на 14 януари от 15.00 ч. Билети на цени от 60 до 140 лева се продават в системата на Eventim и на касите на НДК.

Още по темата