Quantcast
В КНДР разстрелват заради "Игра на калмари" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

В КНДР разстрелват заради "Игра на калмари"

Ученици, които само са гледали сериала, получават по пет години каторга
3 007
 Netflix
В „Игра на калмари” има доста въоръжено насилие.

Жител на КНДР е бил осъден на разстрел, след като е внесъл контрабандно на територията на "народно-демократичната" република нашумелия южнокорейски сериал "Игра на калмари". Поредицата, оглавила международната класация на стрийминг платформата Netflix, е била гледана от тийнейджъри, пише Daily Mail. 

Известно е, че северокорейски ученик от провинция Хамгьон-Пукто се е върнал от Китай с цифрово копие на сериала, качено на скрита USB-флашка, а след това го е разпространил сред свои съученици, но е бил заловен от сътрудници на правоохранителните органи.  "Всичко започна миналата седмица, когато ученик в гимназията тайно е донесъл USB флаш устройство, съдържащо южнокорейската драма "Игра на калмари" и я гледал с един от най-добрите си приятели", е казал източник от правоохранителните органи в Пхенян.

Впоследствие младежът е осъден и предстои да бъде екзекутиран, както се случва на много от героите в сериала. Негов съученик, купил копие на сериала, е бил осъден на доживотен затвор, а други шестима, които само са гледали шоуто, са получили по пет години каторга. Директорът на гимназията и класният ръководител са арестувани и е възможно да бъдат изпратени на работа във въглищни мини. Новината бе потвърдена и от американското радио Free Asia.

В Северна Корея има строга забрана за внасяне на материали от Запада и от Южна Корея, включително музика и филми. Властите сега извършват обиски в училището и домовете на учениците и преподавателите.   

"Антиутопичният свят на Squid Game, в който силно задлъжнели хора се изправят един срещу друг в корейски детски игри, като губещите играчи губят и живота си, явно резонира сред живеещите под диктатура севернокорейци", коментира радио Free Asia. 

Още

Корейски калмари замениха троновете в играта на сериали
Северна Корея изстреля две ракети, а Южна Корея - една

15.09.2021

Обновена

335
КНДР се похвали с успешни изпитания на нов тип крилати ракети

13.09.2021

Обновена

1099