Quantcast

Медия без
политическа реклама

Играта на тронове продължава с нови 17 дракона

"Домът на дракона" подгрява феновете на HBO Max за премиерата пред август

08 Май 2022

Всички онези милиони зрители, които са били разочаровани от финала на "Игра на тронове" - епоса на HBO, който пренаписа правилата за снимане на тв сериали, могат да въздъхнат с облекчение при вида на първия официален тийзър от "Домът на дракона". Предисторията на "Песен за огън и лед" се развива 200 години преди събитията в "Игра на тронове" и се фокусира върху съдбата на семейство Таргариен. HBO Max, новата стрийминг услуга, която стъпи на българския пазар преди броени седмици, символично избра да представи трейлъра навръх Гергьовден - денят, в който Св. Георги убива змея.

Що се отнася до филмовия сюжет, трите дракона на Денерис ще избледнеят в сравнение с потвърдените 17 огнедишащи чудовища, които ни чакат в "Домът на дракона", за да помагат на семейството да запази властта си. Визерис Таргариен е едноличен владетел на Железния трон и, както се вижда в новия тийзър, представители от всички други домове послушно му се кланят и обещават лоялността си. Този път борбата за власт ще се случва вътре в дома – Визерис е посочил принцеса Ренира за престолонаследник, но другите Таргариени хич не са доволни от идеята. Те също искат трона, защото "краткият смъртен живот не е нищо, ако не преследване на завет".

За разлика от последните сезони на "Игра на тронове", които бяха писани буквално "на коляно", защото Дж. Р. Р. Мартин създаваше новите томове от сагата "Песен за огън и лед" по-бавно, отколкото продуцентите и публиката изискваха, "Домът на дракона" стъпва върху стабилна литературна основа - вече изцяло написаната "Огън и кръв". 

Премиерата на новия сериал, на който се пада да върне вълнението и доверието на публиката към света на Вестерос, е на 21 август. Той ще включва десет епизода с участието на Пади Консидайн (Визерис Таргариен), Мат Смит (принц Демон Таргариен), Оливия Кук (Алисън Хайтауър), Ема Д’Арси (принцеса Ренира Таргариен), Стив Тусен (лорд Корлис Веларион), Рис Ифанс (Ото Хайтауър) и др.

Съавтор и изпълнителен продуцент е писателят Джордж Р. Р. Мартин, шоурънъри са Райън Кондал и Мигел Сапочник, а Сара Хес е изпълнителен продуцент и сценарист. Режисьори са Клеър Килнър, Гита В. Пател, Грег Яйтанс и Сапочник.