Медия без
политическа реклама

Hills of Rock в София през 2023 г. няма да има

Закупилите промоционални билети имат две възможности, обявиха организаторите

03 Март 2023
Десетки хиляди фенове на рок музиката, стекли се през 2022 г. в парка край летище "София", ще останат разочаровани от решението на Fest Team да отмени второто издание на Hills of Rock в столицата.
Сега
Десетки хиляди фенове на рок музиката, стекли се през 2022 г. в парка край летище "София", ще останат разочаровани от решението на Fest Team да отмени второто издание на Hills of Rock в столицата.

Музикалният фестивал Hills of Rock няма да има своето второ издание в София през 2023 г. Разочароващата за почитателите на рок музиката новина беше съобщена от организатора Fest Team по имейл, известяващ притежателите на билети какви са опциите пред тях оттук-нататък.

"Всички, закупили промоционални билети за Hills of Rock Sofia Edition 2023, могат да изберат: да ги запазят и да ги използват за Sofia Solid, както и да получат ваучер за консумация на стойност 30 лв.; или да получат възстановяване на заплатените средства в пълен размер. За да получите своите средства обратно, трябва да попълните формуляр на адрес festteam.bg/se не по-късно от 31.05.2023 г.", се казва в лаконичното известие.

Организаторите не дават подробности за причините за отмяна на събитието, което беше насрочено за уикенда на 1-2 юли в парка край летище "София". Там се проведе и дебютното издание на Hills of Rock в столицата през миналото лято, когато близо 30 000 почитатели се стекоха за двата фестивални дни с хедлайнери "Пласибо" и "Файв Фингър Дет Пънч".

Предложената от Fest Team алтернатива Sofia Solid представлява еднодневен концерт на 29 юни в бившия колодрум в Борисовата градина (сега наречен "Арена София") с участието на две метъл групи: шведската дет банда "Амон Амарт" и траш ветераните от Германия "Криейтър".

Билетите на "зелено" за Hills of Rock в София струваха 89 лв., а тези за Sofia Solid се продават на промоционална цена от 66 лв. и на стандартна от 77 лв. Вероятно това е причината за предложения като компенсация ваучер за консумация.

Музикалните фенове в България са зажаднели за големи концерти и фестивали от западен тип след двете години "почивка" по принуда заради пандемията от COVID-19. Това се видя отлично при старта на първото издание на Hills of Rock - Sofia Edition.
Бъдещето на музикалния фестивал Hills of Rock в София е колкото светло, толкова и "тежко".

 

МЪГЛА В ПЛОВДИВ

В пълна неяснота продължава да е обвито тазгодишното провеждане на фестивала Hills of Rock и на традиционната му локация в Пловдив. През януари промоутърската компания Fest Team и местната община си размениха медийни обвинения и контраобвинения заради "нерешителност, забавяне и административни пречки", но без конкретна развръзка и ясна посока на действие.

Самият фестивал е планиран като 3-дневно събитие от 20 до 22 юли в парка край Градския стадион в гребната база. Билетите се продават и в момента на промоционална цена от 110 лв. и на стандартна от 120 лв. Все още обаче няма обявен нито един изпълнител.

Hills of Rock се завърна в Пловдив през миналото лято след двугодишна пауза заради ковид пандемията. През 2022 г. на сцената в Града под тепетата като хедлайнери се качиха легендите "Слипнот", както и "Мърсифул Фейт" и "Сабатон".

След две отлагания през 2020 и 2021 г. все заради COVID-19, фестивалът Hills of Rock се завърна отново край гребния канал в Пловдив. И се завърна по най-категоричния начин. След софийското издание, състояло се на 2 и 3 юли край столичното летище, дойде време голямото чакане да приключи.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Hills of Rock, фестивал, концерт

Още по темата