Медия без
политическа реклама

Hills of Rock няма да има и в Пловдив

Фестивалът е отложен за 2024 г. заради разминаване между организаторите и общината

15 Март 2023
Сега
Hills of Rock се радваше на многобройна и ентусиазирана публика в досегашните си пет издания (четири в Пловдив и едно в София).

Фестивалът Hills of Rock в Пловдив се отлага за 2024 г. Това съобщиха от компанията организатор на фестивала Fest Team, община Пловдив и фондация "Пловдив 2019". Тази година общинската фондация "Пловдив 2019" отпусна за най-големите фестивали в града по 170 000 лева, припомня БНР. Организаторите Fest Team обаче са поискали половин милион лева, според БНР.

През януари промоутърската компания и местната община си размениха медийни обвинения и контраобвинения заради "нерешителност, забавяне и административни пречки", но без конкретна развръзка и посока на действие. Сега вече развръзката е ясна.

"Оказа се истинско предизвикателство да се осигури качествена музикална програма в настоящата икономическа обстановка, а ние от Fest Team не сме готови да жертваме качеството на нашия фестивал", пишат от Fest Team в изявление. "Ето защо стигнахме до заключението, че е най-добре да съсредоточим усилията си върху осигуряването на необходимата основа за стабилна приемственост на фестивала HILLS OF ROCK – PLOVDIV за догодина вместо да Ви предложим компромисен лайнъп тази година."

Закупилите билети могат да ги върнат до 31 декември т.г. или да ги запазят за следващото издание, когато новите пропуски ще бъдат по-скъпи, пишат още организаторите. 

Поне обещанието е за силна програма догодина: "Имаме амбицията през 2024 да организираме най-силния HILLS OF ROCK – PLOVDIV до сега. Групите, които Вие пожелахте и за които вече сме в преговори, са огромни имена - мечта на всеки отдаден рок и метъл фен, а датите ще споделим с Вас възможно най-скоро."

Преди дни стана ясно, че пропада и софийското издание на Hills of Rock, което се проведе край летището за пръв път миналото лято. За 2023 г. дори се продаваха промоционални билети. Отново закупилите ги ще трябва да ги върнат, за да си получат парите, или по желание да използват за друго събитие на същия промоутър в столицата - Sofia Solid.

Музикалният фестивал Hills of Rock няма да има своето второ издание в София през 2023 г. Разочароващата за почитателите на рок музиката новина беше съобщена от организатора Fest Team по имейл, известяващ притежателите на билети какви са опциите пред тях оттук-нататък.

Hills of Rock - едно от най-големите рок събития на открито у нас, се завърна в Пловдив през миналото лято след двугодишна пауза заради ковид пандемията. През 2022 г. на сцената край Гребната база се качиха американските метъл легенди "Слипнот", както и "Мърсифул Фейт" и "Сабатон", и др.

Фестивалът датира от 2017 г., като в началото организаторът беше друг. Сред групите, концертирали на неговата сцена, бяха още "Айрън Мейдън", "Джудас Прийст", "Гарбидж", "Дистърбт" и др.

Ключови думи:

Hills of Rock, Пловдив, фестивал

Още по темата