Quantcast

Медия без
политическа реклама

Филм ще чисти името на Майкъл Джексън

09 Февр. 2022
Wikipedia
Майкъл Джаксън с президента Рейгън и съпругата му Нанси в Белия дом през 1984 г.

Само най-доброто за Краля на попа: двама носители на "Оскар" ще се заемат с биографичен филм за Майкъл Джексън 13 години след смъртта му, съобщава Евронюз. Това са продуцентът Греъм Кинг - лауреат на наградата за "От другата страна" на Скорсезе, последно работил върху наградения с 4 "Оскара" Бохемска рапсодия" за друга голяма музикална звезда, Фреди Меркюри. Сценарист пък ще бъде Джон Логан, който написа и удостоения с Академична награда сценарий за "Гладиатор" на Ридли Скот. 

Lionsgate, които ще разпространяват филма, заявиха, че той ще бъде "задълбочен портрет на сложно устроена личност" и ще съживи "най-емблематичните му изпълнения". Филмът обещава да надникне в творческия свят на Майкъл Джексън и доколкото създаването му ще бъде в сътрудничество с неговите наследници, вероятно до голяма степен ще "изчисти" образа му, опетнен от редица обвинения и дела (в които музикантът е оневиняван).

Първото обвинение за сексуално насилие е от 1993 г. и приключва, след като Майкъл урежда извънсъдебно споразумение със семейството на обвинителя. А последните са след смъртта му - в документалния филм на HBO "Да напуснеш Невърленд" две вече пораснали деца наново повдигнаха обвинения, по които Джако беше оправдан на процеса за сексуален тормоз над деца през 2005 г. "Да напуснеш Невърленд" обаче показа доста нелицеприятен образ на легендата. 

Напоследък интересът към фамилията Джексън се съживи, след като наскоро на Бродуей дебютира мюзикълът MJ: The Musical, а Lifetime засне документален филм за Джанет Джексън, наречен "Janet".

През последните 11 години имуществото на Майкъл Джексън е донесло приходи в размер на 2,5 милиарда долара. Той остава най-добре печелещата починала знаменитост за всяка една година след смъртта си на 50-годишна възраст.

Малко други неща са разкрити за филма, а режисьорът или актьорският състав не са обявени, но имената, които стоят зад него, подсказват, че погледите са насочени към потенциал за награди. Логан и Греъм получиха номинации за "Оскар" и за предишното си сътрудничество в "Авиаторът" на Скорсезе.

"За първи път се срещнах със семейство Джексън през 1981 г. и за мен е чест да пренеса тяхното наследство на големия екран", казва Кинг в изявление. Майката на Джексън, Катрин Джексън, също заяви: "Като семейство за нас е чест историята на живота ни да оживее на големия екран."

Още по темата