Медия без
политическа реклама

Джейсън Момоа направи дарение на Ватикана заради забранени снимки

16 Май 2022
В Рим Джейсън Момоа снима "Бързи и яростни 10".
ЕРА/БГНЕС
В Рим Джейсън Момоа снима "Бързи и яростни 10".

Американският актьор Джейсън Момоа се извини за снимките, които си направи в Сикстинската капела в Рим, съобщава Just Jared. Екшън звездата, нашумял с ролите на хал Дрого от сериала „Игра на тронове“, Конан Варварина, Аквамен, а напоследък и като Дънкан Айдахо от новия „Дюн“ на Дени Вилньов, публикува в социалните мрежи кадри от самото сърце на Ватиканския музей, придружени с посланието „Обичам те, Италия“. Доста от последователите му в Интернет обаче напомниха, че в Сикстинската капела фотографирането е забранено и бяха възмутени, че на известните се разрешава онова, което е забранено на обикновените посетители.

В отговор на укорите Момоа публикува видео с извинения. „Искам да кажа, че ако сте почувствали неуважително отношение към вашата култура, целта ми не е била такава. За пръв път дойдох тук, за да видя Сикстинската капела, когато бях на 19 или 20 години. Винаги съм искал и сега можах да доведа приятелите и екипа си. Имахме само два почивни дни, за да ги запозная с тези места“, казва той.

Актьорът обяснява, че по време на визитата му във Ватикана хората поискали да се фотографират с него. Той се съгласил и получил разрешение да направи няколко снимки. Джейсън Момоа се извинява на онези, които са сметнали постъпката му за неуважителна, и отбелязва, че в замяна на този личен момент, който си е позволил, е направил голямо дарение на църквата.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата