Медия без
политическа реклама

Братя Славови от Airbag представиха съвсем нова песен

Режисьор на клипа към False alarm е Мартин Илиев

Братята Петко (вляво) и Николай Славови представиха за пръв път False alarm пред публика по време на концерта на групата на 18 август в столичния клуб на открито "Кино Кабана".
Фейсбук/Airbag/Иваничка Кючукова/Licata.bg
Братята Петко (вляво) и Николай Славови представиха за пръв път False alarm пред публика по време на концерта на групата на 18 август в столичния клуб на открито "Кино Кабана".

Съвсем нова песен пусна една от най-утвърдените български инди-рок групи - Airbag. Сингълът се казва False alarm и е написан в съавторство от двамата основатели на формацията - братята Петко и Николай Славови. И тук се открояват познатите акценти от предишните парчета на групата - мелодичност и текст за размисъл.

За пръв път False alarm бе представена пред публика по време на концерта на Airbag в столичния клуб "Кино Кабана", в който като гости на сцената се качиха фронтменът на No More Many More Методи Кръстев, лидерът на ALI Алан Абдала, писателят и рекламист Иван Ланджев и талантливата певица София Алексиева.

Вече е факт и видеото към песента, което бе заснето в деня на концерта. Негов режисьор е Мартин Илиев, чийто пълнометражен дебют е "Последният идеалист", но е познат и като автор на късометражни филми и клипове, съсценарист на лентата "Прасето". В клипа се изявяват също Изабел Миткова и Симона Тодорова от "Гоя Проджектс".

Китари, бас, вокали - Петко СлавовКийс, вокали - Николай СлавовБарабани - Мартин ПрофировСмесване, мастеринг - Янко Генов и Михаил Русев. Guitars, bass and v...

Airbag съществува още от 2005 г., но групата доста рядко концертира в България, заради ангажиментите на братя Славови в чужбина. През 2021 г. групата бе избрана за големия победител в 52-то издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет" 2021 на БНР с хита си "Не сме сами".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Петко Славов, музика

Още по темата