Медия без
политическа реклама

Почина съоснователят на "Уайтснейк" Бърни Марсдън

Той бе съавтор на големите хитове Fool for Your Loving и Here I Go Again

26 Авг. 2023
Бърни Мардсън
Уикипедия
Бърни Мардсън

Съоснователят на световноизвестната рок група "Уайтснейк" Бърни Марсдън почина на 72-годишна възраст, съобщават негови близки в социалните мрежи.

Не се посочват причини за смъртта на китариста, като само се уточнява, че той си е отишъл, заобиколен от съпругата и двете си дъщери. "Бърни никога не изгуби страстта си към музиката, пишеше и записваше нови песни до самия си край", се казва още в изявлението на семейството.

Марсдън е бил китарист в UFO, участва във формацията "Пейс Аштън Лорд", заедно с двама от членовете на "Дийп Пърпъл" - Йън Пейс и Джон Лорд.

През 1978 г. основава "Уайтснейк" заедно с Дейвид Ковърдейл и китариста Мики Мууди, като тримата полагат основите на една от най-популярните рок-групи през 80-те и 90-те години. Бърни Марсдън е и съавтор на някои от големите хитове на "Уайтснейк" - Fool for Your Loving, Walking in the Shadow of the Blues, She's A Woman, Lovehunter, Trouble, както и Here I Go Again.

Напуска групата през 1982 г., за да основе нова банда - "Аляска". През годините след това участва в няколко различни формации, които неизменно свирят хитове на "Уайтснейк".

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Уайтснейк, музика

Още по темата