Медия без
политическа реклама

"Без твърди наркотици, без филми за супергерои"

Леонардо ди Каприо съветва Тимъти Шаламе, който пък стана първият мъж на корицата на "Вог"

16 Септ. 2022
Тимъти Шаламе на премиерата във Венеция.
EПА/БГНЕС
Тимъти Шаламе на премиерата във Венеция.

Тимъти Шаламе е новото любимо момче на Холивуд. Възходът му започва от филма на Лука Гуаданино "Призови ме с твоето име", продължи с "Калинка" на Грета Гъруиг, "Есенен ден в Ню Йорк" на Уди Алън и "Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън" на Уес Андерсън, за да стигне до фантастичния епос "Дюн", където Дени Вилньов избра младия актьор за главната роля на принц Пол Атреидски. Тимъти дефилира и на кинофестивала във Венеция с новия "канибалски романс" на Гуаданино Bones and All (отличен със "Сребърен лъв" за най-добра режисура), а днес стана ясно, че той е първият мъж, който ще украси корицата на британското сп. "Вог". 

Това е прецедент в 106-годишната история на изданието. Актьорът ще бъде фотографиран за две алтернативни корици от Стивън Майсел. Главният редактор на списанието – Едуард Енънфул, коментира, че е чакал точния момент за избора на мъж за печатната корица. Според него 26-годишният Тимъти Шаламе е въплъщение на модерния мъж. Според Енънфул той напомня на звезди като Джеймс Дийн и Леонардо ди Каприо, но и се отличава от образа на традиционната мъжественост. Тимъти върви по стъпките на световната суперзвезда Хари Стайлс, който на свой ред стана първият мъж, сниман самостоятелно за корицата на американския "Вог" през 2020 г. 

В интервюто си за "Вог" Шаламе разкрива какви съвети е получил от самия Ди Каприо - с 21 години по-възрастен от него - за филмовата си кариера. "Без твърди наркотици, без филми за супергерои" - това са били най-важните препоръки на Лео. Двамата си партнираха в сатиричната комедия на Netflix "Не поглеждай нагоре", която излезе миналия декември.

През 2023 г., освен в "Дюн: Част II", ще гледаме Тимъти Шаламе и в "Уонка" - филм за мрачната предистория на героя, популярен от романа на Роалд Дал "Уили Уонка и шоколадовата фабрика".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата