Медия без
политическа реклама

Анджелина Джоли става Мария Калас в нов филм

Номинираният за „Оскар“ режисьор Пабло Лараин ще разкаже на екрана бурната, красива и трагична история на най-великата оперна дива на ХХ век

23 Окт. 2022
Джоли няма особена прилика с Калас, но доброто актьорско превъплъщение е по-важно за ролята от физическото сходство.
ЕРА/БГНЕС
Джоли няма особена прилика с Калас, но доброто актьорско превъплъщение е по-важно за ролята от физическото сходство.

Холивудската звезда Анджелина Джоли ще изиграе главната роля в бъдещ биографичен филм на номинирания за награда „Оскар“ режисьор Пабло Лараин, посветен на оперната дива Мария Калас, съобщи Variety. Лентата с работно заглавия „Мария“ ще разказва за последните дни на легендарното сопрано от гръцки произход.

„Отдавна мечтаех да обединя двете си най-големи страсти – киното и операта. Да го направа заедно с Анджелина Джоли – във висша степен смела и любознателна актриса, е невероятна възможност и истински подарък“, споделя чилиецът. Сценарист на продукцията ще е британецът Стивън Найт (сериала „Остри козирки“ - Peaky Blinders, Locke и др.). Кога ще стартират снимките засега не е обявено.

Според кратката анотация за филма, той ще „разказва бурната, красива и трагична история за живота на най-великата оперна певица в света, преживяна отново и преосмислена през последните й дни в Париж през 70-те години на миналия век“.

Калас е смятана за една от най-великите оперни диви на ХХ век. Родена в Манхатън, тя получава оперно обучение в Гърция, когато е на 13, а по-късно се мести в Италия, за да развива кариерата си. През годините тя трябва да се бори с редица проблеми като наднормено тегло и напредващо късогледство, което я оставя почти сляпа на сцената, както и с множество скандали в личния и професионалния й живот. Широко разгласявани в пресата са интензивното й съперничество с италианската оперна звезда Рената Тебалди и любовната й връзка с милиардера Аристотел Онасис, който по-късно се жени за Жаклин Кенеди – героиня в друг филм на Лараин, „Джаки“.

„Приемам много сериозно отговорността за живота и наследството на Мария. Ще дам всичко от себе си, за да посрещна предизвикателството. Пабло Лараин е режисьор, на когото отдавна се възхищавам. Да ми бъде даден шанс да разкажа повече от историята на Мария с него и по сценарий на Стивън Найт, е мечта“, казва Анджелина Джоли. Предишните два биографични филма на Лараин – миналогодишният „Спенсър“ с участието на Кристен Стюарт в ролята на принцеса Даяна и „Джаки“ от 2016 г. с Натали Портман в ролята на Жаклин Кенеди-Онасис, спечелиха номинации за „Оскар“ за най-добра актриса и за двете. Световно признатият режисьор има в биографията си и номинация за „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм за чилийската си историческа драма „No“ от 2012 г. – първи подобен успех за страната.

Последният засега филм, в който Джоли участва като актриса, е трилърът на Тейлър Шеридан Those Who Wish Me Dead („Те пожелаха смъртта ми“). Следващият й филм като режисьор е драмата "Без кръв" със Салма Хайек.

Преди дни стана известно, че Анджелина Джоли е подала насрещен иск за домашно насилие срещу бившия си съпруг Брад Пит, който я съди за продажбата без негово съгласие на дял от общата им винарна във Франция. Адвокатите на актрисата съобщиха пред съда, че преговорите за продажбата се провалили, защото Пит поискал от бившата си жена да подпише споразумение за неразгласяване на подробности за упражнения от негова страна физически и емоционален тормоз над нея и децата им.

 

 

Още по темата