Медия без
политическа реклама

45 музиканти на сцената за 45 години "Сигнал"

20 Септ. 2023
Вокалът и лидер на групата Данчо Караджов дава автограф върху грамофонна плоча на "Сигнал" от 80-те.
БГНЕС
Вокалът и лидер на групата Данчо Караджов дава автограф върху грамофонна плоча на "Сигнал" от 80-те.

Група „Сигнал“ празнува 45 години с 45 артисти на сцената. Събитието е на 7 декември в зала 1 на НДК, съобщават организаторите.

Заедно с членовете на рок бандата - Данчо Караджов, Александър Мариновски, Жоро Янакиев и Владимир Захариев, на сцената ще се качи и Русенската филхармония с диригент Димитър Косев. Така общият брой на артистите става 45 – колкото години концертен живот празнува и емблематичната българска рок група, коментират от екипа.

„Създадох групата през 1978 г. и оттогава до днес тя не е спирала своите изяви. Не е имало период, в който „Сигнал“ да не я е имало – с това немного групи дори в световен мащаб могат да се похвалят“, казва Данчо Караджов. „Първата ни песен беше „Любов“. Така мога да опиша и всичките тези 45 години – любов към музиката, към рока, към публиката, към истинските неща в живот“, допълва той.

„Сигнал“ и Русенската филхармония ще съчетаят рока с класиката, за да поднесат различен прочит на песни като „Липсваш ми“, „Лодка ли е любовта“, „Сбогом“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Между ад и рай“, „Може би“, „Да те жадувам“.

„Желанието ни е по повод нашия юбилей да подарим на нашите верни фенове, благодарение на които „Сигнал“ е това, което е, един различен и, вярваме, интересен музикален подарък – спектакъл „45 години рок“, разказва Данчо Караджов. Организаторите от Event Masters обещават и интересна сценография.

Празненствата за 45-годишнината на „Сигнал“ започнаха на „Аполония“ в Созопол, където групата изнесе концерт с хитовете си на 31 август.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

сигнал, юбилей

Още по темата