Quantcast
Защо е-банкирането е за предпочитане | СЕГА
facebook
twitter

Консулт

Защо е-банкирането е за предпочитане

Порталът "Моите пари" показва къде са най-ниските такси за превод на суми
794
 Ммоите пари

С повишаването на таксите клиентите на банките все по-често търсят варианти, с които да понижат разходите си. Особено значителни поскъпвания има при стандартните операции, извършвани "на гише" - теглене на суми, нареждане на преводи и др. Банките се стремят да оптимизират разходите си за персонал и офиси и усилено работят за дигитализация на предлаганите услуги и за ограничаване на операциите, извършвани в клонова мрежа, а пандемията даде допълнителен импулс на тази тенденция. 

"Дистанционното банкиране - през компютъра или през смартфона, определено е за предпочитане пред обслужването на гише в банков офис. То позволява сигурен  и бърз достъп до вашите акаунти, управление на плащания, проверка на извлечения и  т.н., при това по всяко време -  24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. И спестява не само време, но и пари - при е-банкирането таксите са по-ниски", коментира Десислава Николова, финансов анализатор в портала MoitePari.bg.  Тя посочва, че българите все повече използват алтернативните канали за извършване на стандартни банкови операции - банките отчитат между 50 и 70% ръст в разплащанията, извършени през дигитални канали.

Кои банки са с най-ниски такси при онлайн преводи? 

Порталът MoitePari е прегледал тарифите на банките за физически лица за вътрешнобанкови и за междубанкови транксакции и ето какви са резултатите за най- ниските такси към 16 май.

При превод между сметки на различни клиенти в една банка, иницииран през Интернет банкиране, таксата е средно е 0.50 лв. А  вътрешнобанковите е-преводи между отделни сметки на един и същ клиент са без такса.

 При по-често използваната опция при извършване на разплащания  - междубанков превод, извършена през е-банкиране, таксата е 0.50 - 1.00 лв.

Ключови думи:

спести

Още

Лихвата по кредитите зависи и от професията

17.06.2022

481
Банкоматът глътна картата. Ами сега?
Няколко съвета за шофиране по лоши пътища

03.06.2022

1016