Медия без
политическа реклама

Отстъпката от цената на бензина може да достигне и 30 ст.

Веригите бензиностанции въведоха допълнителни промоции и за премиум горивата

29 Юли 2022
Илияна Кирилова

Отстъпката от 25 ст. за литър бензин А95 и обикновен дизел може да достигне и 30 ст., след като повечето големи бензиностанции комбинираха традиционните си промоции с държавната помощ, въведена от 9 юли. Единственото условие за ползването на двойната компенсация е собствениците или ползвателите на автомобилите да притежават клубна карта на съответната верига бензиностанции.

Наред с това веригите бензиностанции въведоха за своя сметка по-големи отстъпки и за премиум горивата, които предлагат. 

Shell например вече продава и премиум горивата си Shell V-Power - бензин и дизел, с 25 стотинки отстъпка. А при зареждане с обикновения бензин и дизел клиентите с ClubSmart карта получават 5 ст. на литър в допълнение към държавната компенсация от 25 ст. на литър.

В бензиностанциите на "Лукойл" също може да се зареждат подобрените бензин и дизел с марка Ecto с отстъпка от 25 ст. вместо доскорошните промоции от 2-3 ст. на литър. Тази отстъпка ще важи до 30 септември. На практика при първо зареждане през юли шофьорите с клубни карти на "Лукойл" ще получават 25 бонус точки за всеки литър, които при следващо зареждане може да бъдат използвани за намаляване на цената. Това обаче трябва да се случи до края на август. Ако зареждането е през август, ползването на 25 ст. на литър трябва да стане до края на септември.

В OMV също са завишили отстъпката за премиум горивата си. За бензин MaxxMotion 100 и дизел MaxxMotion Diesel тя е 15 ст., а за MaxxMotion Super95 - 12 ст. Тази отстъпка важи само със Save&Drive карта и засега е предвидена до края на юли. Във всички бензиностанции OMV в страната клиенти с карта Save&Drive получават акумулирано както държавната отстъпка, така и актуалната Save&Drive отстъпка при зареждане с бензин А95, дизел, пропан-бутан и метан.

От "Петрол" съобщават, че обектите им в режим "Самообслужване" не предлагат държавната компенсация от 25 ст., защото е невъзможно да изпълняват условията за контрол на категорията на автомобила и изискването ползвател да е физическо лице. За обектите на самообслужване, където цените обикновено са по-ниски, обаче са предвидени 5 ст. отстъпка за А95 и обикновен дизел и 8 ст. отстъпка за подобрените версии. На останалите бензиностанции на "Петрол" към държавната компенсация притежателите на различните видове карти "Грифон" ползват и от 3 до 5 ст. допълнителна отстъпка за различните видове горива.

На бензиностанции ЕКО отстъпката по правителствената антиинфлационна мярка също се комбинира със стандартната отстъпка на веригата за клиентите с карта за лоялност Ekonomy или клубна карта. Това обаче не се отнася за картите на корпоративните клиенти, което важи за всички бензиностанции в страната - подпомагат се само физически лица, които зареждат собствените си автомобили.

Ключови думи:

спести, отстъпка, горива

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?