Quantcast
Дайте нова работа на старата четка за зъби | СЕГА
facebook
twitter

Консулт

СПЕСТИ

Дайте нова работа на старата четка за зъби

Тя е безценен заместник на гъбата и кърпата за почистване на труднодостъпни места
943
 Pixabay

Всеки знае, че четката за зъби трябва да се сменя често, защото с времето в нея се развъждат разни микроорганизми. Това обаче съвсем не означава, че трябва да хвърляте употребените четки на боклука. След като са работили достатъчно за блясъка на зъбите, те могат да чистят и други неща. Ето няколко приложения: 

Рендета, блендери, миксери, мелнички - колкото и да миете, остатъци  от настърганото все остават по зъбите им. Гъбата е прекалено мека, но четката за зъби ще ви свърши работа, а ако добавите оцет и сода за хляб, ще получите и блясък. 

Около крановете и в основата на смесителите за вода в банята и особено в кухнята винаги се събира мръсотия. Е, четката за зъби с малко препарат за миене на чинии лесно ще "остърже" наслояванията. По същия начин може да изчеткате до снежнобяло и най-упоритите зацапвания по тоалетната чиния. 

При миенето на прозорци, каквито и препарати и уреди да използвате, в ъглите все остават нечистотии. Просто вземете четката за зъби, намокрете я и премахнете досадните наслоявания.

Клавиатури, дистанционни уреди - всички те са "магнити" за прах и микробоклучета, а гнездата на бутоните им са толкова недостъпни за бърсане. И в тези случай използвайте старата четка за зъби, чиито косъмчетата влизат навсякъде. 

По обвивката на плодовете, особено в "порите" на цитрусите, се настаняват нечистотии. Ако искате кората на портокала или лимона идеално чиста, защото ще я стържете за сладкиш или ще правите сладко например, четката за зъби и течащата вода ще ви свършат чудесна работа. Същото се отнася и за черните точки и израстъчета по картофите.

Между зъбите на вилиците често се "закотвят" упорити остатъци от храна. Четката за зъби с нейните малки и твърди косъмчета е вашият идеален уред за почистване, като за улеснение първо третирайте с веро или още по-добре с обезмаслител. Или просто накиснете приборите в сапунена вода.  Ако ползвате гребен, приложете същата "рецепта". 

 

 Стелките на обувките непрекъснато се цапат,  което, освен че е проблем за хигиената, е доста неприятна гледка. С четката за зъби, сапунена вода и умерено търкане ще решите и този проблем.

 

Ключови думи:

четка за зъби, спести

Още

Как да пазарувате умно детски дрехи?

14.01.2022

374
Какво да правим с нежеланите подаръци

31.12.2021

560
Застраховка "Живот" вместо банков влог?

24.12.2021

4802