Quantcast

Медия без
политическа реклама

Трима са осъдени, след като са заснети да играят хоро на улицата

Те са нарушили задължителната 14-дневна карантина

16 Апр. 2020
Илияна Кирилова

Трима души от Петрич са осъдени след споразумения с прокуратурата заради видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда да играят хоро. Те са се признали за виновни за неспазване на задължителната карантина, въведена по време на извънредното положение в страната поради разпространението на вируса Covid-19, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

45-годишният В.Я., 46-годишният С.Г и 26-годишният С.Я са се завърнали у нас от Великобритания на 26 март с лек автомобил от Румъния. За всеки от тях било издадено предписание за спазване на задължителната 14-дневна карантина на адреса им в гр. Петрич. Наказателното производство срещу тях започнало след проверка на полицията. Поводът за нея бил видеоклип, който бил направен с мобилен телефон и публикуван във Фейсбук на 7 април В него са заснети множесто празнуващи хора, които са излезли на улицата пред дома си в ромската махала на града, за да играят хоро. Това се е случило, въпреки въведените противоепидемични мерки, отбелязват от прокуратурата.

Съдът е одобрил споразуменията, сключени между Районна прокуратура – Петрич и защитата на подсъдимите. За извършените от В.Я. и С.Г. престъпления са им определени наказания от по пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоби в размер на десет хиляди лева за всеки. Подсъдимият С.Я. се е съгласил да му бъде наложено наказание „Пробация”, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години, задължителни периодични срещи с пробационен служител, безвъзмезден труд в полза на обществото двеста часа годишно и глоба в размер на пет хиляди лева.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?