facebook
twitter

България

Съдът остави на работа кмета на Божурище

183
 БГНЕС
Кметът Георги Димов беше задържан при съвместна акция на спецпрокуратурата и КПКОНПИ.

Кметът на Божурище Георги Димов, който през май беше показно арестуван при акция на спецпрокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ), няма да бъде отстранен от длъжност въпреки тежкото обвинение за длъжностно престъпление. Това реши окончателно Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС), след като е приел, че няма опасност той да попречи на разследването, по което според съда прокуратурата бездействала, съобщи "lex.bg"

Димов беше задържан преди 3 месеца, защото не е прекратил процедура по продажба на 4 общински терена, след като е получил сигнал за нередности от председателя на общинския съвет. След акцията  зам. главният прокурор Иван Гешев твърдеше, че имотите са продадени на безценица, а пропуснатите ползи възлизат на 8 млн. лева.

Държавното обвинение поиска постоянен арест за кмета на Божурище и отстраняването му от кметската длъжност. В началото на месеца обаче апелативният спецсъд отмени задържането му с „домашен арест“. Заедно с него обвиняеми са и зам.-кметицата Габриела Дончева, и началничката на отдел "Общински имоти" заради съставени документи с невярно съдържание.

Все още няма коментари

Още

Съдът пусна жената на Божков срещу гаранция от 750 хил. лв.

29.09.2020

1301 7
Европейската прокуратура започна работа с тържествена клетва

28.09.2020

1065 2
Починал кмет бе преизбран триумфално в Румъния

28.09.2020

1193 6

Влез или се регистрирай за да коментираш