Quantcast

Медия без
политическа реклама

Съдът намали гаранцията на Атанас Бобоков на 1 милион лева

05 Юли 2021
БГНЕС
Атанас Бобоков

Специализираният наказателен съд намали гаранцията на бизнесмена Атанас Бобоков от два на един милион лева, съобщиха днес от прокуратурата. Той и неговият брат Пламен Бобоков са обвиняеми за нерегламентирано управление на опасни отпадъци и други престъпления.

Към наказателна отговорност по това дело са привлечени още бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, както и служители на РИОСВ. Спецсъдът днес не даде ход на разпоредителното заседание, тъй като един от шестимата подсъдими не се яви в съдебна зала. Поради това назначи съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи какво е актуалното здравословно състояние на този подсъдим, дали то е било основателна пречка за неявяването му на разпоредителното заседание днес и може ли да попречи на участието му и в други заседания.

През януари 2021 г. прокуратурата сключи споразумения с трима от обвиняемите по делото срещу братя Бобокови. Габриел Савов, Васил Богданов и Айгюн Еминов признаха вината си през Специализирания наказателен съд и получиха условни присъди. 

Савов е бивш директор на РИОС-Плевен, на чиято територия се намира площадката на фирма "Феникс" в Плевен, на която преди година МВР и прокуратурата откриха тонове боклук, внесен от Италия.

Прокуратурата постигна три условни присъди по делото срещу бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови за участие в организирана престъпна група за незаконно депониране на отпадъци, съобщи БНР. Това се случи, след като държавното обвинение сключи споразумения

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?