Quantcast

Медия без
политическа реклама

Съдът намали гаранцията на Атанас Бобоков на 1 милион лева

05 Юли 2021
БГНЕС
Атанас Бобоков

Специализираният наказателен съд намали гаранцията на бизнесмена Атанас Бобоков от два на един милион лева, съобщиха днес от прокуратурата. Той и неговият брат Пламен Бобоков са обвиняеми за нерегламентирано управление на опасни отпадъци и други престъпления.

Към наказателна отговорност по това дело са привлечени още бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, както и служители на РИОСВ. Спецсъдът днес не даде ход на разпоредителното заседание, тъй като един от шестимата подсъдими не се яви в съдебна зала. Поради това назначи съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи какво е актуалното здравословно състояние на този подсъдим, дали то е било основателна пречка за неявяването му на разпоредителното заседание днес и може ли да попречи на участието му и в други заседания.

През януари 2021 г. прокуратурата сключи споразумения с трима от обвиняемите по делото срещу братя Бобокови. Габриел Савов, Васил Богданов и Айгюн Еминов признаха вината си през Специализирания наказателен съд и получиха условни присъди. 

Савов е бивш директор на РИОС-Плевен, на чиято територия се намира площадката на фирма "Феникс" в Плевен, на която преди година МВР и прокуратурата откриха тонове боклук, внесен от Италия.

Прокуратурата постигна три условни присъди по делото срещу бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови за участие в организирана престъпна група за незаконно депониране на отпадъци, съобщи БНР.

 

Още по темата