Медия без
политическа реклама

Съдът даде 6 месеца условно за 6 купени гласа

29 Май 2019КИРИЛ ДИМОВ
Илияна Кирилова
Главният прокурор Сотир Цацорв твърди , че тази година има по-малко нарушения на изборите и по-малко сигнали за купуване на гласове

Митко М. е бил осъден условно на шест месеца "лишаване от свобода" с изпитателен срок от три години за купуване на гласове, съобщи прокуратурата. Той е признал, че на 25 май 2019 г. е дал на шестима души в гр. Айтос имотна облага в размер на по 20 лева с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия.

Мъжът е лишен от право да заема държавни и обществени длъжности за срок от две години. Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Айтос, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

В деня на изборите главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че били образувани общо 147 преписки, но от тях сериозни се оказали 12, по които се водят досъдебни производства. Нарушенията не са драстични, посочи той. Цацаров обяви, че нещата с нарушенията и с купуването на гласове били много по-добре в сравнение с предходните европейски избори, когато сигналите били над 500.

 

 

Още по темата