Медия без
политическа реклама

Партийните листи са още от същото

Ключовите лидерски сблъсъци все така са в София и Пловдив

Бившите партньори от сглобката и още по-бивши съперници ГЕРБ и ПП-ДБ понастоящем са... пак съперници. И редят листи без яснота бъдещето няма ли да е дежавю.
Илияна Димитрова
Бившите партньори от сглобката и още по-бивши съперници ГЕРБ и ПП-ДБ понастоящем са... пак съперници. И редят листи без яснота бъдещето няма ли да е дежавю.

Интересното в листите на основните играчи за парламентарните избори е... че нищо не е интересно, няма изненади - което е обяснимо не само с идейната оскъдица в политическия инженеринг; ами и защото честите вотове не дават време на партиите да лансират нещо ново, дори да им хрумне.

До финалната регистрация остават 4 дни. Но и сега основните неща са ясни. Ето акцентите: 

Бойко Борисов ще води в столичния 25-и район (т.нар. лидерски МИР), както и в Пловдив - град. В Пловдив - област, понеже от Кърджали не винаги се печели мандат, ще блесне Цвета Караянчева. В Пловдив - град, лидерът на ГЕРБ ще се изправи срещу Асен Василев (ПП-ДБ), който, разбира се, ще води листата и в родното Хасково. В 25-и МИР бившите партньори на ГЕРБ от сглобката ще издигнат "депутата Христо" (Петров - Ицо Хазарта). Листа в София ще водят още Кирил Петков (плюс Перник) и Христо Иванов. Атанас Атанасов ще се задоволи с второ място. Най-вероятно второ място в столична листа ще бъде отредено и за Лена Бориславова.

Формалният лидер на сглобката, нейният премиер Николай Денков (ПП-ДБ), отново ще зарадва шуменските избиратели. Плюс бургаските, където заради бившия съратник Костадин Бачийски има вътрешни драми. В Бургас листата на ГЕРБ повежда Жечо Станков.

В Благоевград Росен Желязков (ГЕРБ) и Делян Пеевски (ДПС), и друг път кандидатирани от там, ще бъдат в компанията на Андрей Цеков (вместо Андрей Гюров).  

В Плевен листата на ГЕРБ се води отново от Пламен Тачев. Срещу него, а и в Пловдив - област, ПП-ДБ вдига бившият министър Богдан Богданов. В Габрово лидер при ГЕРБ е Томислав Дончев, а подгласник - Михаил Митов, изпълнителен директор на ФК "Янтра" (гражданска квота).

 

ТУК-ТАМ

Най-вероятно Бойко Рашков ще е втори след Кирил Петков в Перник. При БСП Борислав Гуцанов този път съвместява Варна с Шумен, а шуменецът Иван Иванов е пратен в Русе. Корнелия Нинова ще се пробва от Благоевград. В Бургас начело на листата БСП издига Петър Кънев.