Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мъж от Харманли е изготвял фалшиви PCR тестове за пътуващи към Турция

В дома му са открити големи количества от документа, включително и с прикрепени касови бележки

01 Ноем. 2021
Илияна Кирилова

Мъж от Харманли е изготвял фалшиви отрицателни PCR тестове, които са били предназначени основно за българите, които пътуват за Турция. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата.

Според него Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение - Харманли наблюдава досъдебно производство за съставяне на неистински официални документи - PCR  тестове с цел да бъдат използвани.

На 29.10.2021 г., полиция извършили проверка в гр. Харманли, в дома на Д.П., на 33  г. Там открили голямо количество PCR тестове, като към някои от тях имало дори прикрепени касови бележки. Извършено било претърсване в жилището, обитавано от Д.П., където са намерени и иззети компютър, принтери и мастило. Към момента са събрани данни, че в дома му се изготвяли отрицателни PCR тестове на различни граждани, с цел да бъдат използвани за пътуване в Турция. Публично известно е, че заради ниските цени в южната ни съседка, хиляди българи постоянно ходят да пазаруват там.

Д.П. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково, добавят от държавното обвинение.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?