facebook
twitter

България

ГЕРБ-Русе остана без ръководство след изборния погром

471
 Фейсбук
Росен Даскалов (в средата)

Тежките поражения, които ГЕРБ претърпя в Русенско, доведоха до оставки сред местните партийни ръководства. Във вторник се е оттеглил шефът на ГЕРБ - Русе Росен Даскалов. Това стана след като кандидат-кметът на партията в крайдунавския град Диана Иванова получи едва 36.6% от гласовете на балотаж срещу претендента на БСП Пенчо Милков.

Оставка подаде и ръководителят на партийната организация във Ветово Андрей Райков. В тази община управляващите се представиха дори по-зле - кандидатът им Петър Ахмаков взе едва 6.88%.

Русе беше един от областните градове, на които партийният лидер Бойко Борисов обърна специално внимание в нощта след втория тур на изборите. „Аз ги очаквах тези резултати. Ами ние в Русе в последния момент сменихме и кандидата за кмет, защото се оказа, че този, който искахме да издигнем, не е уседнал“, оправда той поражението. А по отношение на бившия кмет от ГЕРБ Пламен Стоилов, когото партията не подкрепи за нов мандат, Борисов коментира: „Партийната организация в Русе се съгласи, че е правилно да оттеглим кмета на Русе. Ако го бяхме оставили, той щеше да спечели между другото“.

Между партийната организация в крайдунавския град и централното ръководство на ГЕРБ обаче възникна напрежение през лятото. Причината е, че местната структура се разбунтува заради смяната на Пламен Стоилов като неин ръководител с Росен Даскалов. Тогава Борисов напълно игнорира протестите им.

Все още няма коментари

Още

ГЕРБ и ДПС наградиха с кариерни бонуси членовете на ВСС
Борисов: На никого няма да национализираме фирмата

23.01.2020

3628 19
Областен управител обжалва данъци, а кметове го топят пред Борисов

22.01.2020

ДИЯН ИВАНОВ

1214 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)