facebook
twitter

България

Доживотен затвор без право на замяна за убийството в с.Сотиря

Това е първа присъда след отмяната на съкратеното съдебно следствие
Обновена
306

Доживотен затвор без право на замяна e присъдата на 21-годишния Мартин Трифонов, който бе признат за виновен за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря. Плюс това сливенският окръжен съд му наложи още присъди от 20 г. за опит за изнасилване и 10 г. за блудство с малолетна. На майката, бабата и дядото на детето Трифонов трябва да заплати общо 600 000 лв. за нанесени неимуществени вреди. Присъдата бе посрещната с аплодисменти от присъстващите в съдебна зала.

Наказанието ще бъде изтърпявано при първоначален специален режим. В петнайсетдневен срок присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Адвокат Сиво Сивов, който представлява частните ищци по делото - роднините на момиченцето наблегна на факта, че това е първата присъда след промяната в закона за съкратено съдебно следствие. Според него строгото наказание ще бъде назидание за престъпниците, които ще имат страх от тежестта на закона.

Милка Георгиева - баба на убитата Кристин, благодари на хората, които подкрепиха с подписки и мирни протести промените в закона и посочи, че ако получи пари от обезщетението, ще ги дари на деца в нужда.

Убийството бе извършено на 15 август 2019 г. по особено жесток начин и придружено с блудствени действия. Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива на преследващи го полицаи. Престъплението предизвика вълнения в селото. След няколко протеста и бдения граждани поискаха отмяна на съкратеното съдебно следствие и успяха да променят закона.

 

Все още няма коментари

Още

Военен съд остави окончателно подполковника от НСО в ареста

29.05.2020

250
Извънредно положение в Минесота след убийство на чернокож

29.05.2020

Обновена

5970 99
Апелативният съд не оправда лекаря, убил крадец вкъщи

27.05.2020

5485 26

Влез или се регистрирай за да коментираш

×