facebook
twitter

България

Депутати похарчили хиляди и за изложението "Лов и куче" в Дортмунд

214
jagd-und-hund.de
Участници в "Лов и куче" позират в колективна снимка.

Оказа се, че нашумялото пътуване на наши депутати, които на бюджетни разноски се разходиха до Залцбург за ловно-рибарско изложение, не е единствен случай. Имало е и друга подобна командировка, само че в Дортмунд, на форума "Лов и куче", разкри Би Ти Ви. В Германия са пътували четирима народни представители. Разходите на всеки от тях са били от порядъка на 2300-3400 лева. Прави впечатление, че самолетните им билети до Дортмунд и обратно са излезли доста скъпо. Билетите на Бюрхан Абазов от ДПС и на  Цветан Топчиев и Румен Георгиев (БСП) са стрували по 1387 лв., а на Александър Сабанов от „Обединени патриоти” - 1770 лв. Абазов и Сабанов  бяха и на предишната ловно-рибарска командировка. Общо пътуването на четиримата любители на лова до Дортмунд е струвало 10 313 лв. 

От Народното събрание отговориха писмено на Би Ти Ви, че фирмата, която осигурява самолетните билети, е избрана с обществена поръчка, а цената е формира "на база най-ниската на пазара нетна тарифа на билетите към момента на подаване на заявката". "Фирмата, която осигурява самолетните билети на депутатите, е в забранителния списък на Агенцията за обществените поръчки”, заяви  пред медията Кристиан Кръстев, бивш министър на транспорта. Компанията се озовала в публичния списък на нарушителите, след като договорът с Народното събрание вече е бил подписан,  уточни Кръстев.

Преди две седмици отново след репортаж на Би Ти Ви стана ясно, че парламентът е похарчил над 13 хил. лв. на данъкоплатците, като е командировал четирима депутати в Залцбург, където между дегустациите на деликатеси от дивеч и отбрани напитки са слушали лекции за улова на сьомга в Швеция и за лов на костур, диви свине, миещи мечки, лисици. Имало е и модни ревюта на скъпи кожени дрехи, ловно облекло и оборудване, ловно оръжие и скъпи рибарски такъми.

В делегацията тогава участваха и двама депутати от левицата - Иван Иванов и Йордан Младенов. По това време БСП вече бе обявила бойкот на работата на парламента. Избухна скандал и лидерката на БСП Корнелия Нинова нареди на авджиите да възстановят разходите за командировката в касата на НС.  Оказа се, че депутатите са взели и добавки за работа през почивните дни, тъй като изложението било през уикенда. 

 

Все още няма коментари

Още

Марешки и депутатите му всъщност не напускат парламента

14.03.2019

11524 95
Депутати са пътували за изложение и до Дортмунд

13.03.2019

1556 19
Депутати похарчили 13 473 лв. за командировка на ловно изложение

27.02.2019

1861 12

Влез или се регистрирай за да коментираш

×