facebook
twitter

България

Депутати похарчили хиляди и за изложението "Лов и куче" в Дортмунд

233
jagd-und-hund.de
Участници в "Лов и куче" позират в колективна снимка.

Оказа се, че нашумялото пътуване на наши депутати, които на бюджетни разноски се разходиха до Залцбург за ловно-рибарско изложение, не е единствен случай. Имало е и друга подобна командировка, само че в Дортмунд, на форума "Лов и куче", разкри Би Ти Ви. В Германия са пътували четирима народни представители. Разходите на всеки от тях са били от порядъка на 2300-3400 лева. Прави впечатление, че самолетните им билети до Дортмунд и обратно са излезли доста скъпо. Билетите на Бюрхан Абазов от ДПС и на  Цветан Топчиев и Румен Георгиев (БСП) са стрували по 1387 лв., а на Александър Сабанов от „Обединени патриоти” - 1770 лв. Абазов и Сабанов  бяха и на предишната ловно-рибарска командировка. Общо пътуването на четиримата любители на лова до Дортмунд е струвало 10 313 лв. 

От Народното събрание отговориха писмено на Би Ти Ви, че фирмата, която осигурява самолетните билети, е избрана с обществена поръчка, а цената е формира "на база най-ниската на пазара нетна тарифа на билетите към момента на подаване на заявката". "Фирмата, която осигурява самолетните билети на депутатите, е в забранителния списък на Агенцията за обществените поръчки”, заяви  пред медията Кристиан Кръстев, бивш министър на транспорта. Компанията се озовала в публичния списък на нарушителите, след като договорът с Народното събрание вече е бил подписан,  уточни Кръстев.

Преди две седмици отново след репортаж на Би Ти Ви стана ясно, че парламентът е похарчил над 13 хил. лв. на данъкоплатците, като е командировал четирима депутати в Залцбург, където между дегустациите на деликатеси от дивеч и отбрани напитки са слушали лекции за улова на сьомга в Швеция и за лов на костур, диви свине, миещи мечки, лисици. Имало е и модни ревюта на скъпи кожени дрехи, ловно облекло и оборудване, ловно оръжие и скъпи рибарски такъми.

В делегацията тогава участваха и двама депутати от левицата - Иван Иванов и Йордан Младенов. По това време БСП вече бе обявила бойкот на работата на парламента. Избухна скандал и лидерката на БСП Корнелия Нинова нареди на авджиите да възстановят разходите за командировката в касата на НС.  Оказа се, че депутатите са взели и добавки за работа през почивните дни, тъй като изложението било през уикенда. 

 

Все още няма коментари

Още

Партиите трябва да върнат общо 14.6 млн. лв. надвзети субсидии

14.06.2019

676 14
Нещатните сътрудници често са по-известни от депутатите

08.05.2019

Таня Петкова

1167 1
Депутатите отказват да проверяват шефа на "Антикорупция"

01.04.2019

Таня Петкова

6775 13

Влез или се регистрирай за да коментираш

×