facebook
twitter

България

БСП ще сваля кабинета с тактиката на ГЕРБ при Орешарски

1481
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Предизборно БСП се подготвя да използва опозиционната тактика, която ГЕРБ приложи при управлението на кабинета „Орешарски“ - да бойкотира заседанията на Народното събрание. Партията напуска парламента, реши пленумът на Националния съвет на БСП.

Миналата година социалистите решиха, че само 20 техни депутати ще продължат да работят в пленарната зала с мотива, че настоящият парламент се е изчерпал. Изглежда обаче, замисълът им не е дал очаквания политически резултат, защото в неделя лидерът им Корнелия Нинова призова цялата парламентарна група да напусне Народното събрание, а Националният съвет я подкрепи.

Основният аргумент на Нинова беше, че законодателният орган се ползва с критично ниските 8 на сто доверие. „Вместо там да се коват истинските закони, които подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и задкулисни договорки в интерес на партии. Ние нямаме място и в тези договорки, и в този тип законодателство“, обяви Нинова. И настоя партията да се обърне с „надпартиен призив“ към всички опоненти на управляващите за създаването на „общ фронт“.

Соцлидерът обвини премиера Бойко Борисов, че се „крие“, докато управлението му се тресе от скандали. „По скандала „Ало, Банов съм“, което е корупция на най-високо равнище чрез министри, той казва: „Не искам да влизам в това“. Как не искаш да влизаш? Това е твой министър, това е твоят Министерски съвет. Там се договаряте как да крадете пари, а ти не искаш да влизаш в това“, разкритикува го Нинова.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Новата формула за пенсиите ще бъде поправена

19.03.2019

11380 124
Нинова: Няма нужда един човек да съчетава всички постове

18.03.2019

3397 76
Бойкот на парламата
Бойкот на парламата

19.03.2019

Георги Гълов

462

Коментари

САТЪР
снимка на САТЪР

✌️

атака!

JollyRoger's

По-важно беше “Гласувайте за която партия искате...“ и критиката за опорочаването на вота. Това горе е махленска подборка на лаик. Или пък на “тайно“ влюбен в Хъбибий Първи - Ибрикчията...

торбаЛан

ПисАх и вчера - ние си гласуваме за която партия си искаме, ама това не се харесва на "социалистите".

торбаЛан

И да припомним на свалячите, че Орешарски не беше свален от Герп, а станишеф и Лютфи ми казаха кога да си подаде остафката.

Нашенец

След кафето на Лютвито с Боко бе свален.

дядо Илия

Пак ще ядат бой - почти е сигурно. С тая тъпа политика на заяждане друго май не се очаква.

RanBosilek
снимка на RanBosilek

С тези постоянни заяжданици, простотии и злобарстване, комунистите нямат шанс.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×