Медия без
политическа реклама

Борисов: Оставили сме едни хора да се учат да управляват

16 Февр. 2024
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Илияна Димитрова
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ние в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват", заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод другата част от ''сглобката'' ПП-ДБ. ''Приятелският огън'' между герберския водач и дясната формация напоследък стана редовно явление в парламента. От изявлението на Борисов стана ясно, че от много време не е имало лидерски срещи. 

Макар че премиерът Николай Денков беше категоричен, че ротацията ще се осъществи на 6 март, Борисов контрира, че не е задължително датата да е тази. ''Може и на 10 март, може и на 15. И какво от това, че Денков ще подаде оставка на 6 март? Какво, ако не я гласуваме? Денков да забрави егото си", отсече Борисов. И обобщи, че 6 март не ''емпирична дата'', вероятно имайки предвид императивна.

Лидерът на ГЕРБ лаконично коментира и въпроса за областния управител Вяра Тодева, която върна за ново разглеждане резултатите от извънредната сесия на СОС на 8 февруари, на която ГЕРБ и БСП, с помощта по-малките формации в общинския съвет - "Синя София", ИТН и отцепниците от "Възраждане", си разпределиха председателските места във всички комисии. Борисов разкритикува Тодева, че не е уведомила ГЕРБ за решението си.

''Една коалиция или сглобка изисква високо ниво на политическа култура. Когато си назначен с подписите на двама човека и си получил подкрепата на толкова депутати от една партия, логичното е по важни въпроси да информираш тази партия. Това не е направено", коментира Борисов. Не каза обаче дали ще поиска Тодева да бъде отстранена.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата