Quantcast
Бившият кандидат-депутат с марихуаната се размина с условна присъда | СЕГА
facebook
twitter

България

Бившият кандидат-депутат с марихуаната се размина с условна присъда

Валентин Велев постигна споразумение с прокуратурата
450
 EПА/БГНЕС

Бившият кандидат за депутат от коалиция "Патриотичен фронт" Валентин Велев се споразумя с прокуратурата и получи условно наказание за държане на марихуана и отглеждане на растения от рода на конопа, съобщава БНР.

След като разгледа споразумението, Софийският градски съд определи като "неоснователно занижено" договореното от Велев и прокуратурата наказание от една година и 11 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок.

Според магистратите то няма да постигне целите на правосъдието, защото престъплението, за което кандидат-депутатът се е признал за виновен, се характеризира с висока степен на обществена опасност.

Съдът предложи наказанието да е 2 години затвор с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 5000 лева.

След като представителят на държавното обвинение и Валентин Велев се съгласиха, споразумението, което има сила на влязла в сила присъда, беше одобрено.

Бившият кандидат за народен представител от коалиция "Патриотичен фронт", бе задържан на 7 ноември при специализирана полицейска операция край Сливен, при която бяха иззети растения канабис. Тогава той обясни, че засял "малко китки" в Балкана за собствена консумация, понеже страдал от болки в кръста. 

Велев подаде заявление за заличаване от листите на "Патриотичен фронт" и обяви, че ще напусне НФСБ. От партията на Валери Симеонов обявиха задържането му като "предизборна атака".

 

Още

Винопроизводител от Пловдив се споразумя с Кьовеши за 1 г. условно

01.07.2022

7745
Съдът оправда Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

12.03.2021

3911
Депутатка от ПП се споразумя с прокуратурата по дело за катастрофа

27.06.2022

1756