Медия без
политическа реклама

Ангелкова глобява концесионер заради джип на пясъка

Собственикът на колата се оправдал с липсата на табели

След като джипът е затънал, се наложило да бъде докаран багер, за да го издърпа. Клип със зрелището обиколи социалните мрежи.
бТВ
След като джипът е затънал, се наложило да бъде докаран багер, за да го издърпа. Клип със зрелището обиколи социалните мрежи.

След скандалния клип с джип на плажа, който обикаля социалните мрежи от събота, Министерството на туризма реши да се самосезира и ще наложи глоба на концесионера на плаж "Перла" край Приморско, допуснал автомобил да навлезе чак до водата. Глобата може да бъде до 6 хил. лв.

Глоба за собственика на автомобила обаче засега не се предвижда. След като направи проверка на плажа, министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че това не било в техните правомощия, а в тези на МВР и прокуратурата.

Собственикът на джипа Христо Щърбанов даде нагло обяснение пред Би Ти Ви за случая. Според него на плажа нямало табели, които забраняват достъпа на коли на пясъка и такива били поставени през последните часове. Той обясни, че е състезател по водомоторни спортове и искал да спусне джета си във водата, за да тренира за международно състезание. Според него служителите на плажа винаги били питани дали и как може да се откара джет до водата и те обяснявали, че това става с коли.

Концесионерът на плажа Лъчезар Захариев му опонира и заяви, че според правилата джетове могат да се откарват до водата само с колесар по специално изграден на пясъка коридор, за който е взето разрешение от местната морска администрация. Според Захариев имало и табели, които забранявали достъпа на коли. "Самият плаж е 130 хил. кв. м, трудно могат да се опазят", добави концесионерът. От Министерството на туризма потвърдиха, че в началото на лятото е направена проверка на плажната ивица и подобни табели е имало.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата