Медия без
политическа реклама

Агенцията по вписванията обжалва решението Г. Гергов да получи панаира

19 Май 2023
Снимка: Архив
Обжалването от страна на агенцията е последната възможност Георги Гергов да не придобие панаира

Агенция по вписванията обжалва решението на съда Пловдивският панаир да бъде придобит от Георги Гергов. Ден по-рано лидерите на обединението “Продължаваме промяната - Демократична България” Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов внесоха молба до Агенцията да защити пред по-горна съдебна инстанция отказа си  да впише в Търговския регистър прехвърлянето на акциите на община Варна в “Пълдин Туринвест” АД, с което бизнесменът Георги Гергов става пълен господар на Пловдивския панаир, съобщиха от коалицията. 

Решение на Пловдивският окръжен съд бетонира известния бизнесмен Георги Гергов като господар на "Международен панаир Пловдив" АД. Става дума за произнасяне по казуса с акциите на община Варна в панаирното дружество.

В призива си парламентарното обединение между ПП и ДБ се позовава на обстоятелството, че Агенцията по вписванията към Министерството на правосъдието е страна в процеса, както и на факта, че собствеността на Пловдивския панаир е от изключително висок обществен интерес.

От години насам почетният консул на Руската федерация Георги Гергов се опитва да осъществи скрита приватизация на панаира със съдействието на Общинските съвети в Пловдив и Варна, контролирани от ГЕРБ. След действията на Агенцията по вписванията от днес развитието на ситуацията остава в ръцете на Пловдивския апелативен съд, се отбелязва в съобщението. 

“Адмирации за Агенцията по вписванията! Те правят възможното, за да защитят отказа на Търговския регистър по вписването на апорта на акциите от Панаира”, коментира пловдивският общински съветник от “Демократична България” Веселина Александрова.

 

Ключови думи:

Пловдивски панаир

Още по темата