facebook
twitter

България

9.5 млн. лв. са дарени през платформата DMS

63
 Илияна Кирилова
Красимира Величкова

Над 9.5 млн. лв. са дарени от създаването на платформата DMS през 2008 г. до 2018 г. С тях са подпомогнати 872 кампании - за лечение, социални, образователни, екологични, сочат данните от платформата.

В момента на dmsbg.com са активни 180 каузи, като всеки може да ги подпомогне с sms на единен дарителски номер - DMS 17 777, или с онлайн дарение. Платформата се поддържа от от Българския дарителски форум и фондация BCause, а наскоро там стартира и инициативата "Отвори врата на доброто. Влез, стани дарител!", обновен е и сайтът на платформата.

„С кампанията искаме да развенчаем няколко мита за даряването в България. Първият от тях е, че няма смисъл човек да помага, когато не може да дари много. Това не е вярно. Няма малка и голяма помощ – всяка е ценна за каузите, които променят обществото ни, особено когато много хора се включват", обяснява Красимира Величкова, директор на Българския дарителски форум.

"Вторият мит е, че е трудно да се дарява. С DMS е лесно и бързо да се дари, както с изпращане на есемеси, така и чрез онлайн дарения. Това, което гарантират двете организации – Дарителският форум и фондация Bcause, които стоят зад DMS, е, че всяка една от кампаниите се проверява и средствата се използват за това, за което са дарени. И не на последно място, е митът, че има големи удръжки, когато се дарява през DMS. Истината е, че между 90 и 95% от средствата на дарителите стигат до кампаниите. С останалите средства поддържаме платформата. Ние не работим за печалба. Нашата кауза е да развиваме дарителството в България“, допълва тя.

Все още няма коментари

Още

Осем доброволки действат по-ударно от Националния щаб

19.03.2020

Мария Стойкова

9281 32
Софийският университет започва кандидат-студентската кампания

17.02.2020

59
Маймун-комуникация

18.12.2019

524

Влез или се регистрирай за да коментираш

×