Quantcast

Медия без
политическа реклама

186 незаконни пистолета бяха хванати на Капитан Андреево

09 Апр. 2021
Прокуратура

186 пистолети, преправени от газови в бойни, както и 7475 броя бойни патрони бяха открити в автомобил, спрян за митническа проверка на Капитан Андреево, съобщи прокуратурата.  Те са открити в автомобил на френски гражданин, който бил в Турция при роднини и сега е пътувал към Германия

На 5 април 2021 г., около 4 часа, на ГКПП-Капитан Андреево,  пристигнал лек автомобил „Фолксваген Транспортер“, управляван от Ч.А. Той влязъл от Република Турция. Водачът не декларирал пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала митническа проверка служителите забелязали в двигателния отсек на автомобила два прозрачни полиетиленови плика.  В тях открили пистолети и картонена кутия с 50 броя патрони. Автомобилът е бил изпратен за щателна митническа проверка, като при пролъчване с рентген в естествени кухини на колата - между тапицерията на купето, в резервоара, под арматурното табло, в тавана и вратите, били открити различни марки пистолети и бойни патрони от различен калибър.

Водачът на автомобила Ч.А. е бил задържан, като по случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Установено е, че той пренасял в автомобила 186 пистолети, преправени от газови в бойни, както и 7475 броя бойни патрони. Ч.А. е пътувал от Истанбул, където гостувал на свои роднини, за Германия. 41-годишният мъж е привлечен като обвиняем. Той е френски гражданин. 

Още по темата