Медия без
политическа реклама

Барселона или смърт

Шпаньолските потайности

Нека е фалшива новината, но любовта да е истинска!

17 Юли 2018

Барселоооонааа.

Монсерат Кабайе и Фреди Меркюри записаха тази песен, трябваше да я пеят на Олимпиадата в Барселона 1992, но няколко месеца преди старта на игрите г-н Меркюри почина от СПИН и тази душеизпепеляваща кончина позлати продуценти, шоубизнесмени и всякаква предприемчива паплач.

Така става - един изгаря в изкуството и любовта, друг печели на негов гръб. 

Сега в интернета и по редакциите се търкаля едно сензационно разследване, според което Бойко Борисов си имал тръпка - Мис Бикини 2006, на която закупил къща в Барселона и осигурявал приказен разкош, та дори и станал родител на тази почтена възраст. Колко и дали въобще нещо от всичко това е вярно - не можем да знаем. Твърди се, че между хората, наливащи пари в барселонското убежище, и Бойко Борисов има пряка връзка - бизнеси, покровителствани от държавата, любимият на премиера тенис клуб в Банкя и т.н. 

През 2012 Борисов в състояние на комуникативен взрив обяви, че "има една госпожица", но няма да каже коя е, а "ще си я вземе", когато свърши държавната работа. 

Борисов - Господ здраве да му дава - дава индикации, че е способен да се нагърби с тая работа пожизнено. 

Колкото и да е уморен, отпуснат, огрубял - май си му е най-добре в ролята на Началник. То е като любовта и като творческото призвание. Може да ти е писнало от боички - щом си художник, рисувай! Евгений Петров пък казва - "писатель должен писать". Влюбеният, дори да се набута в хиляда неприятности, ще направи всичко, за да види любимата поне за миг. За дълъг поглед с кратка среща ще плати най-високата цена (това приблизително се пее в една песен, ама не ни се обяснява).

Премиерът сега твърди, че всички тия барселонски потайности са фейк, а пък той си взел поука от историята с гръцкия остров - да не коментира фалшиви новини. 

Ако се опитаме да вникнем в тази корава глава, като нищо може да ни хрумне, че в историята с гръцкия остров Борисов е тичал пред вятъра. Знаейки, че му се готви "барселонски файл" (не искаме да мислим, че службите ни са толкова кьопави да не засекат подготовката), той е решил да изригне безадресно към "гръцките медии", макар че в нито една гръцка медия нямаше ред за измисления остров, да заклейми всички "лъжци, гадни, жълти" и да озадачи хората с асиметричната си реакция - но ето, че сега всичко може да отпраща към рубриката "фалшименто като за гръцкия остров".

Във всичко това, пак казваме, нямаме представа дали и колко има истина. 

Но ако все пак съществува истинска любов - без значение дали е с Мис Бикини или с някоя бистришка баба - нека бъде любовта! Борисов каза веднъж, че е "страшно да се спи с баби" - освен че не е образец за кавалерство, тази реплика също може да е залъгващ ход, за да не научим самоличността на истинската му тръпка. Кой знае! Кой може да надникне в сърцето и замислите на един мъж, доказан майстор на алтернативните факти? 

Нека новините са фалшиви, ала любовта да е истинска и до смърт. 

Още по темата