facebook
twitter

Горещи новини

Въоръжените сили няма да участват в операции на МВР

1586

Армията няма да подпомага държавните органи при операции за противодействие на заплахи с висока степен на опасност за населението. Предложението военните да се включват в такива операции, залегнало в проектозакона на Министерски съвет за промени в Закона за въоръжените сили, беше отхвърлено на второ четене от депутатите в пленарна зала.
„Идеята е добра, но текстът не е прецизиран“, коментира председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов.

„Това, което гласувахме в зала, армията няма да участва в такива операции. Текстът не беше добре формулиран, нямаше необходимата конкретност и създаваше двусмислие. Точно поради тази причина този текст не беше приет в комисията и армията няма да участва в такива операции, които би трябвало да са отговорност на МВР, по-специално на жандармерията. Сега, друг е въпросът, ако се внесе сериозна конкретика, дефинират се ясно понятията, тогава, да, можем да го премислим. Но, когато не е ясна идеята, няма смисъл да се приемат такива текстове. Това е законопроект на МС. Аз смятам, че по принцип идеята не е лоша, но просто е не добре формулирана. При обсъждането в комисия това беше отчетено и затова направихме това предложение и това предложение отпадна. В края на краищата имаме разделение на властите. Министерски съвет не може да диктува това, което се случва в Народното събрание“, каза Попов.

С промените в Закона за въоръжените сили се създава Съвместно командване на специалните операции. Командването ще бъде пряко подчинено на началника на отбраната.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Меркел увеличава спешно парите за армията

22.07.2019

108
Сърбия се готви да върне казармата

17.07.2019

459 2
Като си юнак, защо си клефак?

16.07.2019

Бойко Ламбовски

3424 10

Коментари

Звън®
снимка на Звън®

С промените в Закона за въоръжените сили се създава Съвместно командване на специалните операции.

От това ще последва издаване на нов указ за утвърждаване на длъжностите, изискващи висши офицерски звания. Така броят на генералите в БА ще порасне с трима: командващ Съвместно командване на специалните операции (СКСО), заместник-командващ СКСО, началник на щаба на СКСО. 

Броят на генералчетата в БА ще станевече 41. 41 фертилно подпръцкващи лакейчета с генералски лапмапзки и със старателно обгрижени простатни жлези.

 

А защо да не се създадат и още нови структури в БА, задължително командвани от генерали? Например:

 

- Съвместно командване на сексуалните садомазо операции;

- Съвместно командване на тропосферните операции;

- директор на дирекция "Акробатика и еквилибристика";
- директор на дирекция "Борба с пълзящи и летящи паразити".

volog2

Разумна идея. Петотерасникът искаше да намери начин да командва армията без да е такъв по конституция. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×