facebook
twitter

Горещи новини

Тенорът Пласидо Доминго бе обвинен в сексуални посегателства

Боли ме да чуя, че съм разстроил някого или съм го накарал да се чувства некомфортно, твърди световноизвестният оперен певец
2632
ЕПА/БГНЕС

Осем певици и един танцьор обвиниха испанския оперен певец Пласидо Доминго в сексуално посегателство, предаде АП, цитирана от БГНЕС. Те твърдят, че световноизвестният тенор е опитвал да ги принуди жените да правят секс с него, в замяна на обещания за получаване на определени роли и „ги е наказвал професионално, когато му е било отказвано“. Това е станало в различни периоди на 80-те години на ХХ век.

Осемте жени са пожелали да останат анонимни, обяснявайки го със страха, че все още работят в тази област или се притесняват от негативна обществена реакция. Певицата Патриша Улф обаче все пак позволила да разкрият името й. Друга от жените е заявила, че певецът ѝ е правил "непристойни предложения", които я карали да се чувства некомфортно.

АП е интервюирала близо 30 певци, танцьори, музиканти и други оперни и театрални служители, които заявили, че са били свидетели на неподходящо сексуално поведение от страна на Доминго.

78-годишният Пласидо Доминго отрича всички твърдения и казва: "Това са обвинения от неназовани личности, които се коренят в събития отпреди 30 години, предизвикват дълбока загриженост и са неверни в този вид, в който са представени".

"Боли ме да чуя, че съм разстроил някого или съм го накарал да се чувства некомфортно - независимо колко отдавна е било, въпреки най-добрите ми намерения. Убеден съм, че всичките ми взаимодействия и връзки винаги са били добре приети и са били по взаимно съгласие. Онези, които ме познават и които са работили с мен, знаят, че не съм тип човек, който умишлено би навредил, обидил или смутил някого - добавя тенорът. - Това ме кара да осъзная, че правилата и стандартите, по които ни оценяват днес, са различни от тези, които съществуваха преди. За мен е чест да имам повече от 50 години оперна кариера и преценявам себе си в съответствие с най-високите стандарти“.

АП добавя в материала си, че нито една от жените не е могла да предостави веществени доказателства, а разследването ѝ се основава само на устни показания.

29

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пласидо Доминго триумфира въпреки обвиненията

27.08.2019

586
Доминото стигна и Доминго
Доминото стигна и Доминго

14.08.2019

490
С Кубрат и Бойко тръгваме на курс

17.05.2019

ВЕСЕЛ ЦАНКОВ

1540

Коментари

dobadoba

Няма какво да го боли.

Добър адвокат/и и съд до дупка!

⚓️

Invisible

   Добре де, едно време трябваше да си доста настойчив когато си поискаш.

    Не даваха лесно.

    Сега е друго.  

аман бе

Тц! Не е друго. Просто сега някои се сещат как едно време някой си е поискал и почват да го изнудват за пари.

Дагоев

Както е тръгнало белия свят съвсем ще изчезне. Да не смееш от жена да си поискаш. Всички обратни. 

маркос

 

 

 

                    Просто са преценили , че на тези години парите вече не му трябват и искат да му ги вземат. На Запад това стана епидемия .

First Strike

Аз затова наблягам на истинска музика >>>

 

https://www.youtube.com/watch?v=ORe1UhIqF3c

 

?

 

 

Елитарният ш*т е за парвенюта.

дъртреалист

Канската гадост на идеологическата отрова политкоректност, отново.

Всеки, който не те харесва по някаква причина, може да те обвини в гадост, за която не се искат доказателства.

Преди беше - някой те докладва, че псуваш народната власт... и - хайде в участъка... Да пишеш цяла нощ какво, къде, с кого...

pbdan

Ако ви прави впечатление, всички обвинявани мъже са богати. Как пък не се оплака някоя от обикновен, с нормални доходи мъж. Продуценти, холивудски актьори, порноактьор, шефове от най-висок ранг (напр. МВФ) президенти (2-ма на САЩ) , бодигард, обаче той пък насилван от богатата Марая Кери. Трябва закон за някаква давност. Не може да се оплакваш от 91-годишния Дж. Буш-старши, че те опипвал преди 30г. по време на снимка. Не ги помня всичките, но докато правили кариера не подбирали къде и с кого, а сега се сетили, че били опипвани или им били правени нечисти предложения (и то само от сега богатите). Аз бих предложил един срок от 7 дни, достатъчно време поне да заявиш за сексуален тормоз и след това - минала е давността - да не си мълчала.

bay Dragan

Как ли са се натискали и за роли.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

...........

маркос

 

 

 

                      Преди беше - някой те докладва, че псуваш народната власт... и - хайде в участъка...

 

                                Ми то и сега тъй , някоя се сетила , че преди 30г. си я хванал за задника ,съди те , вземат ти половината спестявания все едно че през този период си бил в затвора .

Звън®
снимка на Звън®

В доста от фотографските си портрети Пласидо Доминго позира с шал около врата. Слабостта към този атрибут е колкото артистична превзетост, толкова и знак, че той е обладан от неврозата сатириазъм. Навярно тази патология у Доминго е отключена от множеството сценични превъплащания, които несъмнено модулират психиката. Той винаги е бил заобиколен - и на сцената, и в леглото - от оперни певици, разглезени, надменни, пръскащи еротичен чар, засилван от школуваната преструвка за недостъпност. Това обсебва до степен на невроза сексуалния апетит на Пласидо. Пласидо на испански означава тих, но по спомени на доста примадони любовните забавления с него винаги са били твърде шумни. Ето един пример.

 

През 1981 г. Доминго пее в Травиата на сцената на Парижката опера. Отседнал е в легендарния Hôtel de Crillon. Едва дочаква финала на  представлението. Овациите на публиката го дразнят. Той желае само едно - тръпне да се усамоти със сценичната си партньорка, сопраното Рената Тебалди. Само след 30 минути, без да са изчистили дори грима си, героите от Травиата Алфред Жермон и Виолета са в разкошното легло, правено по поръчка на Лудвиг XV. Любовните им стенания и крясъци отекват в целия хотел и смущават редица други знаменитости. Maître d'hôtel - бас настоятелно ги моли да бъдат по-тихи, а накрая успява да ги убеди да продължат заниманията си в мазето до винения погреб. Той самият чрез заплаха е принуден заедно с две камериерки да се включи в играта на опрените величия, която продължава до втори гасконски петли. 

 

Единственото смущаващо в днешната новина е присъствието сред обвинителите на балетист. Навярно този индивид е бил оперна певица, която е сменила и пола си, и професията си.

 

А от тираничната  Патриша Улф не се е страхувал само Пласидо Доминго. Тя отдавна има славата на извратена откачалка. Кулиинарка е. Любимото й ястие е "Агнешки бут с билкови трохи, конфи от аспержи и редукция на сос Буратино с поръска от стърготини на карелска бреза". Винаги готви съвършено гола, а всички съставки задължително пробва вагинално.

sega_reader

Добре че е Звън, та да не се ядосваме извънредно на тая евроатлантищина равна на идиотизъм трета степен с уклони на параноя.

Миряна Б.

Човекът без лице, мога да посоча само един - покойник. Той си беше сексоман и педофил. Фейлетонистът Васил Цонев, брат на Коста.Веднага се оплаках на мъжа си, тъкмо се бяхме оженили. Той искаше да го бие и щеше да го направи, ако не го спрях, не исках скандали. Пък и от тоя уродлив сатир нямаше какво да се вземе нито тогава, нито сега.

Invisible

   "Той си беше сексоман и педофил."

 

   Знаех си, че ще науча нещо.

   А аз го помня като зевзек, винаги в бели дрехи и на велосипед.

   И пишеше добре.

аман бе

Аз пък си спомням за един друг - "легендарен" телевизионер. И той от доста време покойник. Виждал съм го да се държи доста просташки със съпътстващите го "пеперудки" на публични места. Може би се опиваше от чувството за безнаказаност.

Миряна Б.

Той винаги е бил заобиколен - и на сцената, и в леглото - от оперни певици, разглезени, надменни, пръскащи еротичен чар, засилван от школуваната преструвка за недостъпност.

 

Точно такива певици се увенчават с думата diva. Чудя се, има  и цяла опера от Белини "Норма". с голяма и трудна ария "Каста дива". Така и не разбрах какво е каста. :))

маркос

 

 

 

 

                               Как ли са се натискали и за роли.

 

                                       Без рокли.

Диагностик

И нас това явление е непознато. Някои артистки свенливо биха се обадили срещу Стефан Данаилов, но на такова красиво величие не се е отказвало. 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Така и не разбрах какво е каста. :))

 

Casta е "чиста", "непорочна". 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Тенорът Пласидо Доминго бе обвинен в сексуални посегателства

 

Ся, само не разбрах за какво го обвиняват: че се е опитвал да им посегне, ама не им е посегнал, или че действително им е посегнал? 

Щото ако е първото, трябва да го съдят за некадърност. 

Сгугню
снимка на Сгугню

АП добавя в материала си, че нито една от жените не е могла да предостави веществени доказателства, а разследването ѝ се основава само на устни показания.

Ама са го изтипосали по медиите и са го окепазили. По устни свидетелства. За събития отпреди 30 и кусур години. На принципа некаква нещо казАла!

 

 

Че то така всяка лелка може да обвини когото си ще, че преди 30 години я е щипнал по задника.

 

Като мотивите за обвинението най-често се коренят в обстоятелството, че обвиненият всъщност е демонстрирал нежелание да прави това, както и други свързани с това неща.

Или ги е правил, но впоследствие е престанал да ги прави с нея и е отишъл да ги прави с друга. 

ИвКо

Друга от жените е заявила, че певецът ѝ е правил "непристойни предложения", които я карали да се чувства некомфортно.

Да не е била в цикъл та се е почувствала некомфортно? Някой знае ли кои предложения за секс са "пристойни предложения" и кои са "непристойни  предложения"? Би трябвало да има конкретни определения за тях иначе как ще се възбужда дело по тях или може би става въпрос за някакъв жендър кодекс?

Че то така всяка лелка може да обвини когото си ще, че преди 30 години я е щипнал по задника.

Разбира се че може, особено ако само я е щипнал и не е продължил мисията.

Диагностик

Сексуално отклонение може да е само пълното отсъствие на секс, всичко останало е въпрос на вкус.
Фройд

Augereau

Алоу, недейте така бе - не става въпрос тук за това дали си е поискал или не. Става въпрос, че ги е изнудвал - или секс или аут. А това си е сериозен проблем, ако е вярно. Ся, човекът е невинен до доказване на противното, то това е ясно. Ама недейте веднага да се хвърляте на лесното като последна инстанция - белият свят е полудял, не можеш да си поискаш от жена и тем подобни дежурни глупости.

 

Малко по-балансирано, моля - ако има процес, ще разберем какво е станало. Дотогава си слушайте малоумните шоута на тримата тенори (които шоута са за изкуството, това което е кечът за свободната борба, ама това е друг въпрос) и се забавлявайте. 

Weed361

Изнудвал?  В  статията пише друго:

„Те твърдят, че световноизвестният тенор е опитвал да ги принуди жените да правят секс с него, в замяна на обещания за получаване на определени роли и „ги е наказвал професионално, когато му е било отказвано“

Какво изнудване – плащал е (по техните думи) за секс с получаване на роля.  Тона си е проституция.

Как ги е „наказвал професионално“ ? Отказвал е да пее заедно с тях? Ами че те при такова предложение сами е трябвало да се откажат, ако са се чуствали принудени.

ИвКо

А това си е сериозен проблем, ако е вярно.

Съгласен, но обвиненията към него не са за това, че е наказвал заради отказ от секс, а заради това че си го е поисквал.

ppipi7766

Еми защо до дърлят.

Преживял е"катарзис", осъзнал се е и вече не иска.

Би трябвало да го похвалят, да го дават за пример.?

fierсe
снимка на fierсe

Стоит на "Красной площади " старушка и кричить:
-Помогите!Мне изнасилилиии!!!
Пришел к ней милиционер и спрашивает:
-Кто вас изнасилил?Здесь никого нету!
-Мне изнасилили в тьсячь деветсот седемнадцатом году...
-А почему сейчась кричите?Вам не стьдно!
-Приятно вспомнить...

Влез или се регистрирай за да коментираш