facebook
twitter

Горещи новини

Симеонов за F-16: Позорно е да променяш условията, за да угодиш на един кандидат

3758
Илияна Кирилова

Вчерашното решение на парламента да даде мандат за преговори на правителството за закупуване на нови изтребители F-16 от САЩ разцепи управляващото мнозинство. В студиото на БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че не очаква това развитие на ситуацията да се размине без неизбежните съдебни процедури на международно ниво.

Срамни и позорни – така определи Валери Симеонов вчерашните дебати в НС. По думите му това е така, защото:

"Става въпрос за едно предварително обявено приемане на оферти със запитване до държавите, които предлагат тези самолети, с предварителни условия и в един момент работната група, която извършва анализа на предложенията, казва - препоръчваме на правителството да одобри сделката с най-нередовния кандидат, който не отговаря на 4 от седемте условия. Този, който предлага най-голяма цена - по-голяма от тази, която беше заявена, който казва, че няма да спази срока на първите доставки, който не представи пълни технически данни за своя продукт и който не отговаря на условието такъв самолет да има на въоръжения в НАТО.

За Валери Симеонов се прехвърля топката от правителството към НС да промени тези условия.

"С други думи ние се нагаждаме към един от кандидатите. Независимо дали това са великите Съединени американски щати. Позорно и унизително е да промениш условията, за да угодиш на един от кандидатите", каза Валери Симеонов.

Симеонов заяви още, че от НФСБ са имали изключително сериозни съображение да не подкрепят едно такова решение.

"На първо място съображението е, че въздушното пространство се защитава най-успешно с ракети, които са в пъти по-евтини и гарантират много по-сериозна и истинска защита на въздушното пространство."

51

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Майк Пенс благодари на Борисов за работата на специалните ни служби

16.02.2019

2222 43
До три години получаваме първите F-16

16.02.2019

2562 80
Депутат от НФСБ: Ако В.Симеонов дължи кариерата си на "Атака", значи кравата суче от телето

06.02.2019

1913 30

Коментари

Страници

УмноКрасивЧуств...

Сега умно-красивите подставени козяшки лица ще му поискат оставката и като депутат. Така нагло д аказва грозната истина за наведеното ни поведение. Хич не е политкоректно. Хич. Направо по сценарий на Масква.

fractal

САЩ и Русия са съюзници на високо ниво 

Деянов
снимка на Деянов

👍👍👍

 

...по едно палче и за тримата...

Penchobre

Какъв хубав термин "политическо решение"!

Някога в махалата играеме на топчета. Имаше правила и всички ги спазвахме и печелеше по-добрият. Веднаж мина един ячък батко и взе "политическо решение" да ни свие абетата и ни изгледа предизвикателно. Изненада ни така още веднаж и ние, хора на коньовичарската чест, взехме нашето "политическо решение" и когато дойде за трети път, един от нас клекна зад него, друг го бутна и го спукахме от бой. Е, не беше много коректно, трима на един, но така е с политическите решения! Докато са повече, все така ще играят - "к@рвачката"!

ПРЪСТОВЕТЕ

👍👍

riapa

👍👍👍

Solace

Ама оставате в управляващата коалиция, нали? Не можете да се гледате един друг с другите двама и с Баце, ама кокалчето...

Гепвай релсата и бегай към Моста!

генек

Всичко е политика...

Включително хазартът. Залагаш и... Чакаш политическо решение кой е печелившият... Ако, разбира се, не го определяш ти...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

rurade
снимка на rurade

Цялата най-нова история на България и политиците,които я сътвориха са позор...

Бург Гаски

Айде излезе му прякор - Валери Релсата, за краткост - Релсата!

Доси

Интересно колко ли ще ни излязат тунингованите Ф-16? Вероятно към 5 милиарда... поне 3 милиарда за САЩ, след "корекция" на цената и разните допълнителни врътки за които СЕГА и не подозираме... и по около 1 милиарт на останалите двама участници в конкурса... на Грипен, като прецаканият победител, може и повечко да кихнем... 

Това ще е най-скъпото потупване по рамото което Той ще получи...   

вила

Няколко  милиарда   и за летищата- сега те не са за брацките ефки,та...още 2-3 милиарда.Главната цел е да направим на фронтовата линия с Русия /Ники нюланд ни определи такива/ ЛЕТИЩА ЗА САЩ...А на варелката ще му инсталират релсата/буквално/ с босилек.

ПРЪСТОВЕТЕ

Не очаквахме друго от туземната колониална администрация, нали?

Angel Stoichev ...
снимка на Angel Stoichev Dimitrov

Важното е, че самолетите ще са западни. 

https://iconomicabg.blogspot.com

Гaндaлф

Западнали драги, западнали че са самолетите.

Доси

Едно време се смеехме на Бай Тошо че прекалено топло се прегръщаше и целуваше с Брежнев, но Бай Тошо беше от стара коза яре, а не примерно... тиква!

Тогава България имаше пълни гаранции за сигурността си, ма истински, не на хартия. Имаше гарантирани пазари. Получаваше нефт на ниски цени и дори го реекспортираше на печалба. Получаваше модерно въоръжение, а не тунинговани 50 годишни модели... плюс патенти, технологии и обмяна на опит. Дори произвеждаше и продаваше оръжие, а и много други неща произвеждаше... и до голяма стпен си бранеше националния интерес! 

Да, бяхме верен съюзник на СССР, но се отнасяха към нас като към съюзник, а не като към васал! 

ПРЪСТОВЕТЕ

👍👍👍

Redneg

Ох всеки път се смея от сърце като чета такива смехории ...

гаранции за сигурност - смешни приказки, цялата доктрина по отбрана беше по онова време 'изуй гащи'

Каква тарикатска работа - братския сесесере ти дава евтин нефт, ти продаваш на печалба - и после даваш акъл как се правело бизнес - смехория ...

Модерно въоръжение - смееех, никога нищо модерно не е имало в нашата армия с две три изключения и с деама трима военни които знаеха какво да го правят ...

А това последното - дето се отнасяли с нас като съюзник - най-голямата смехория .... отношението беше по скоро като към дворно селско куче на верига - меташ храна колко да не умре.

Гларyс

Релсата, моста, тръпнем в очакване Варели да издрънчи на кухо...

mr_self_destruct

Хич не е позорно, а даже е много ловко👍

ПРЪСТОВЕТЕ

Васил Станев Facebook

 

ГЕРБ не били заедно с ДПС, а ?
А ТОВА ВИДЕО КАКВО Е, Гербери ?
М? Вижда се как работите съвместно с ДПС, как агитирате ромите , как правите изборна манипулация с правенето на бюлетините недействителни.
ЗА ПРИМЕР СТЕ ! Ама отрицателен

https://www.facebook.com/vasil.stanev.92/videos/88...

Penchobre

Много интересно видео! Надтираж е нещо като костинбродски надпечат. Официално и секретно неофициално. За законно няма да говорим. И това е "политическо"! Тези с добро няма да дадат властта. Прокуратурата при друга власт може и да се събуди.

Тъмно пиво

Тези с добро няма да дадат властта.

 Няма! Защото са живковисти!

Желязко Желев

,Сега ако имаше реална опозиция щяха да заявят че с Политическо решение  лицата гласували сделката ще отидат в затвора

Ако е необходимо и референдум.Пълен потрес ще има ако Грипен заведе дело в американски съд и той отсъди в тяхна полза.Парадокс е и че евентуални присъди над политици няма да компенсира 1/млн. част от щетата.БСП следваше да зая2и че при възможност ще стопира сделката и откаже плащане.Стана пределно ясно че опозиция е само БСП.т.е. може да се надяваме на арменския поп.

При първата по сериозна криза улицата ще помете всичко.Гражданска и етническа война са много вероятни.

Forza NATO

Твърде, направо - измамно лесно е да се гъбаркаме с Валери за това-онова, Банско, релсата и прочие.

 

Само че в случая по тая тема Бачо е прав. 👍

Stern

Абе Варели не беше ли още зам на Боко, когато се приемаха офертите?

Защо тогава не нададе мощен рев, че се допуска за разглеждане оферта, която не отговаря на зададените условия? Нали не допуснаха Ф-18 заради по-висока цена.

Диагностик

Интересно ми е Кухев от къде набира троловете си с този велик интелект!? 

Giuseppe

Никкъв проблем!

Квото и да фане Кухев, все ще е над твоето IQ.

ПРЪСТОВЕТЕ

Налагането на F16 с тypckо-герберско мнозинство е просто национално предателство...
 https://www.youtube.com/channel/UCLwNfHMC2-tsEuISI...

paragraph39

SOLACE,

/:/ Ама оставате в управляващата коалиция, нали? Не можете да се гледате един друг с другите двама и с Баце, ама кокалчето

ТЪМНО ПИВО,

/:/ Тези с добро няма да дадат властта

..............................................................................................................

И на кого да я дадат властта и защо?!?

А?!

На СДС, ДСБ, НДСВ и сие?! На БСП?! На ДПС?!

Или да остави властта изцяло в ръцете на ГЕРБ?!?

И защо да я дават другиму и да НЕ са във властта?!

Та, нали, за една партия да е във властта означава тя поне да опита да изпълни някаква част/ дори и 1% само/ от предизборните си обещания, дадени на членовете и гласоподавателите ѝ! А ако НЕ е във властта означава, че тази партия никакъв % от предизбрните си обещания няма и не може да изпълни! Нали?!

Отделно, че, при всяка коалиция, коалиционните партньори доброволно се ОТКАЗВАТ/ в и чрез Коалиционното Споразумение!/ от някаква част от предизборните си програми и намерения, за да могат, като са във властта, да опитат да изпълняват и изпълнят останалата част- и това важи и за "големия" партньор в коалицията/ГЕРБ в сегашната коалиция!/!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш