Quantcast

Медия без
политическа реклама

Щайнмайер: Германия подкрепя изграждането на завод на "Фолксваген" в България

04 Апр. 2019
Илияна Кирилова
Франк-Валтер Щайнмайер

Германия подкрепя изграждането на завод на „Фолксваген“ в България. Това заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер на съвместна пресконференция с българския президент Румен Радев, предаде БГНЕС. 

„С този сигнал искаме да изпратим посланието, че Германия има голям интерес политическите, културните и икономическите отношения между нашите две страни да продължат и да станат още по-тесни“, каза Щайнмайер, който е на визита у нас.

Румен Радев заяви, че с Щайнмайер са обсъдили перспективите за стратегическа германска инвестиция в България. „Смятам, че успешното българо-германско икономическо партньорство дава достатъчно основание да вярваме, че България може и е готова и заслужава да има стратегически инвеститор със затворен цикъл на производство“, каза българският държавен глава.

Радев е уверил Щайнмайер, че в България съществува пълен консенсус да предоставим най-добрите възможности и сигурна инвестиционна среда за една такава инвестиция. Радев заяви, че утре заедно с Щайнмайер ще посетят едно от успешните германски предприятия в района на Пловдив. 

Преди месеци стана известно, че автомобилният гигант „Фолксваген“ обмисля изграждането на голям завод в региона на Югоизточна Европа. 

Още по темата